Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Akyarlı vefat etti

    İZMİR Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Akyarlı'nın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Türkiye çok değerli bir aydınını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.  

    Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Akyarlı vefat etti
    26 Ağustos 2022 - 12:47 - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 - 12:48

    2009-2014 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan, aynı dönem meclis başkan vekilliğini de üstlenen, son olarak İzmir Kent Konseyi Başkanlığı ve İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı hayatını kaybetti. Bir süredir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Akyarlı bu sabah hayata gözlerini yumdu.

    Acı haberi Afyon Kocatepe'de alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Türkiye maalesef çok değerli bir aydınını kaybetti. Bilim ve siyaset alanında kente ve ülkeye önemli hizmetler vermiş, benim de yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduğum bir isimdi. Hocamızı asla unutmayacağız ve anısını İzmir'de sonsuza dek yaşatacağız. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

    Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı'nın safra kesesi kaynaklı çoklu karaciğer metastazı sonrasında gelişen kardiyopulmoner yetmezlik sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

    73 yaşında hayata veda eden Akyarlı için yarın saat 15.00'te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde anma töreni düzenlenecek. Küçükyalı Hamidiye Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Akyarlı'nın naaşı Urla Zeytinalanı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum