• Reklam

Kemalpaşalılar Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için Türk bayrağı dokuyor

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki rekreasyon alanına konulan dokuma tezgahına gelen 7'den 70'e vatandaşlar, Cumhuriyetin 100'üncü yılı için düzenlenen etkinlik kapsamında imece usulü el birliğiyle ilmek ilmek Türk bayrağı dokumaya başladı.

Kemalpaşalılar Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için Türk bayrağı dokuyor
07 Ekim 2023 - 10:21 - Güncelleme: 07 Ekim 2023 - 10:23

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100'üncü yılı için kent genelinde 'İstiklalden istikbale' sloganıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Cumhuriyet temalı resim, şiir, bilgi yarışmaları gibi birçok etkinlik yapılıyor. Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi'nin bu kapsamda tüm halkın katılımıyla düzenlediği 1 metre boyunda ve 2 metre genişliğinde Türk bayrağı dokuma etkinliği ise organizasyonlara renk kattı. Etkinliğe katılmak isteyen 7'den 70'e Kemalpaşalılar, sırayla dokuma tezgahının başına geçti. Kemalpaşa Belediyesi Rekreasyon Alanındaki etkinlik ilgi gördü. İmece usulü el birliği ile Türk bayrağı dokunmaya başladı.
""
Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Aktı, "Kemalpaşa halkıyla birlikte büyük bir coşkuyla Türk bayrağını dokumaya başladık. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar hazır edeceğiz. 1 metre boyunda 2 metre genişliğindeki bir Türk bayrağını her bir Kemalpaşalının katkısı ile dokuyoruz. Özel ipek ipliğiyle dokunuyor. İnşallah bayrağı tamamlayıp mülki amirliğimize teslim edeceğiz" dedi.

Etkinliğe katılan 5 çocuk annesi, ev kadını Halise Aktaş (53), "Bursa'dan Kemalpaşa'ya kardeşimin yanına misafirliğe gelmiştim. Böyle bir etkinlik olduğunu öğrenince katıldık. Güzel bir çalışma, gurur duydum" dedi.

Etkinliğe bebeğiyle katılan 1 çocuk annesi Elif Öztürk (27) de " Çok güzel bir çalışma. Benim de katkım olsun istedim. İlerde hatıra olur" diye konuştu.

3 çocuk annesi Hümeyra Karakaya (40) da dokumanın geçmişimizden gelen çok güzel bir miras olduğunu belirtip, "Şu an bayrağımızı dokuduğumuz için çok mutluyum. Şu anda Türk bayrağımızı ilmek ilmek dokuyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan 8'inci sınıf öğrencilerinden Ammar Kurt (13) "Etkinliğin, Cumhuriyet'in 100 yılında olması ayrı bir güzel. İnşallah benim de katkım olacak" derken Kardelen Örpek (12) de Türk bayrağı dokunduğu için gururlu olduklarını söyledi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum