Kemalpaşa'da Boşnak evi açıldı

    Kemalpaşa Belediyesi’nin Bosna Hersek göçmeni vatandaşların kullanımı için yapımını tamamladığı kültür evi ve misafirhanenin açılışı gerçekleşti.

    Kemalpaşa'da Boşnak evi açıldı
    29 Ocak 2024 - 11:10
    Kemalpaşa Belediyesi’nin yapımını tamamladığı ve Bosna Hersek Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Halilbeyli halkı tarafından kullanılacak olan kültür evi ve misafirhanenin açılışı gerçekleştirilerek Bosna Hersek göçmeni vatandaşların kullanımına sunuldu. Açılışı gerçekleştirilen bina; misafirhane, dernek binası, kültür evi ve çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirildiği çok yönlü bir alan olarak Halilbeyli halkı tarafından kullanılacak.

    Açılışa Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Nejat Özden, KEM-BEL Şirket Müdürü Hasan Ali Oray, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Atilla Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Derneği Federasyon Başkanı Behiye Çark, Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Celep Durmuşoviç ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

    Açılışta konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaylı, ‘’İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız için çalışmaya devam ediyoruz. Halilbeyli Mahallesi’nde yapımını tamamladığımız Boşnak Kültür Evi ve Misafirhanesi’nin açılışını bugün gerçekleştirdik. Bosna Hersek göçmeni vatandaşlarımızın kültürlerini yaşatmaya devam edebilecekleri, özel günlerde kullanabilecekleri, taziye ve çeşitli günlerde destek alabilecekleri bu kültür evinin herkese hayırlı olmasını diliyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum