Kemalpaşa Belediyesi'nde en düşük maaş 30.300 lira oldu

    Kemalpaşa Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası; emekçileri desteklemek adına önemli bir adım attı. Belediyede çalışan 637 emekçiyi kapsayan toplu sözleşme toplantıları sona erdi, işçi hakkını aldı.

    Kemalpaşa Belediyesi'nde en düşük maaş 30.300 lira oldu
    03 Şubat 2024 - 11:19
    Kemalpaşa Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında geçen toplantılar sona erdi. Yeni sözleşme imzalanarak en düşük işçi maaşı 30.300 TL oldu. Ülkedeki ekonomik şartların zorlaşmasıyla birlikte şartları iyileştirmek adına Kemalpaşa Belediyesi’nde, Kemalpaşa Belediye personelini kapsayan 2 yıllık yeni toplu sözleşme büyük bir coşkuyla imzalandı. İmzalanan protokolle en düşük maaş; ikramiye, sosyal haklar ve izin ücreti gibi yan ödemelerle birlikte 30.300 lira oldu.


    Toplu sözleşmeye; Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile Genel – İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç imza attı. Sözleşme hakkında konuşma gerçekleştiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Amacımız, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik duruma rağmen göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizimle olan, omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımızın en iyi imkanlarda çalışmalarını ve yaşamalarını sağlamak.


    Benim çalışma arkadaşlarımın refah düzeyi yükselecek, Kemalpaşa’da taban ücret 30 bin olacak dedim. Elimizden geldiği kadar sizleri enflasyon altında ezdirmemeye çalıştık. İşçinin, emekçinin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İmzaladığımız protokolün herkese hayırlı olmasını diliyor, hakkınızı helal edin istiyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.’’ dedi.


    COŞKULU KUTLAMA

    Protokolün imzalanması ile birlikte belediye personeli, Kemalpaşa Belediye Binası önünde toplanarak şarkılar ve halaylar eşliğinde kutlama yaptı. Törende konuşma gerçekleştiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’yı işçiler; pankart, slogan ve alkışlarla karşılayarak teşekkürlerini ve sevgilerini ilettiler.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum