Kaymakamlık bu fotoğrafa soruşturma açtı

    İzmir Kemalpaşa’ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hamzababa Mahallesi muhtarı hakkında “Çocuklarımız EBA’ya ulaşamıyor. İnternek köyümüze 2 km uzakta çekiyor” diyerek yalan demeç verdiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

    Kaymakamlık bu fotoğrafa soruşturma açtı
    22 Ocak 2021 - 19:41 - Güncelleme: 22 Ocak 2021 - 20:02


    Kemalpaşa ilçesi Hamzababa Mahallesi’nde oturan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin evlerinde internet çekmediği için EBA’ya günlerdir bağlanamadığı iddia edilmişti. Muhtar Ali Ercan Özer, defalarca ilgili kurumlara yazı yazdığını, 8 ay geçmesine rağmen bir sonuç alamadığını söyledi. Öğrencilerin tepeye kadar yürüyüp bir barakada eğitim almalarının 2021 Türkiyesinde utanç verici bir durum olduğunu ifade eden Hamzababa mahalle muhtarı Ali Ercan Özer, “8 aydır buraya internet getiremedik. Tabletleri olmadığı için cep telefonlarından girmeye çalışıyorlar. Burası dağ köyü değil. Türkiye’nin geleceği gençlerin yerde ve baraka içerisinde ders almasını vicdanlara sığmaz. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gelsin burada öğrencilerin baraka okullarını görsün. Biz, devletten buraya internetin getirilmesini istiyoruz. Çocuklarımız çoban değil, öğretmen, doktor, bilim adamı olsun” demişti.
     



    Bu durumu öğrenen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hemen sorumluları arayıp, konunun çözülmesini istedi. Ancak köyde internet ağına tüm operatörlerden mobil erişim olduğu, öğrencilerin yürüyerek bir tepe çıkıp EBA’ya girmesi konusunun asılsız olduğu tespit edildi. Muhtarın, köylerine internet alt yapısının gelmesi için böyle bir yalana başvurduğu iddia edildi. Kaymakamlık olayla ilgili muhtar hakkında soruşturma açtı.

    Vali Köşger, Telekom Bölge Müdürü'nden kendisine ulaşan bilgiyi sosyal medya hesabından 'çocukların sorunun çözülmesi'ni isteyenler için paylaştı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum