Katil zanlısında kızdıran savunma

    İzmir'de Özlem Eryakşi'yi öldüren Cemal Kuvusoğlu'nun yargılanmasına başlandı. Anne Nejla Duru, sanığın kızını tehdit ettiğini belirtirken Eryakşi'nin çocukları da sanığın anneleriyle sürekli kavga ettiğini söyledi. Duruşma ertelendi.

    Katil zanlısında kızdıran savunma
    02 Ağustos 2023 - 09:07
    İzmir'in Konak ilçesinde 37 yaşındaki Özlem Eryakşi'nin, Cemal Kuvusoğlu tarafından öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cemal Kuvusoğlu duruşmada hazır bulunurken, Eryakşi’nin annesi Nejla Duru, çocukları, yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi adına Funda Özdemir duruşmaya katıldı.

    ACILI ANNE: TABANCAYLA TEHDİT EDİYORDU
    Sanık Cemal Kuvusoğlu, şakalaşma sırasında silahın patladığını ileri sürdü. Özlem Eryakşi'nin annesi Nejla Duru, sanığın müebbetle cezalandırılmasını istedi ve "Kızımı tehdit ediyordu. Kızım bana çocuklarıyla kendisini tehdit ettiğini söyledi. 'Beni bırakırsa onu vururum' dedi. Tabancayı göstererek tehdit etti. Kızımı kıskanıyordu. Olay öncesinde kızımı korkuttuğu için şikayet edemedik” dedi.

    KIZI VE OĞLU İFADE VERDİ
    Özlem Eryakşi'nin kızı H.S.T., “Annem vurulmadan iki gün önce gördüm kavga ettiler. Annemin arkadaşında kalmıştık. Düğüne gittiğimizde silahını annemin çantasına koydu. Silah annemin değil” diye konuştu. Oğlu B.T. de "Zanlının iki silahı vardı. Annem bana hiç anlatmazdı ama bildiğim kavgaları var. Annem silahtan nefret ederdi. Kendisinin silahı olmadı. Şikayetçiyim” dedi.
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, sanığın savunmalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu ve cezadan kurtarmak için bu şekilde savunma yaptığını vurguladı.
    Mahkeme heyeti sanık Cemal Kuvusoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Kasım 2023'e erteledi.



    ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR
    Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu duruşma çıkışı adliye önünde açıklama yaptı. Platform üyesi Funda Özdemir, "Özlem’i öldüren fail neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hâlâ ceza almadı. Özlem’in katilinin hak ettiği şekilde ve emsal olacak bir cezayı alması 'intihar' ve 'kaza' gibi bahaneler altında kadınların öldürülmesinin de önüne geçilmesi açısından oldukça önemli. İnfaz Kanunu'nda yapılan değişiklikle failler adeta ödüllendiriliyor. 6284 Sayılı Kanuna, karma eğitime, süresiz nafakaya yönelik açıklamalarla kadınların hakları ellerinden alınmak isteniyor. Bizler ise, kadına yönelik şiddetle mücadelede bütüncül politikalar görmek istiyoruz. Eşit ve özgür yaşamlar istiyoruz. Pes etmeden adalet ve eşitlik için haykırmaya devam edeceğiz. Söz veriyoruz. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

    OLAYLA İLGİLİ BİLGİ
    Özlem Eryakşi, 25 Kasım 2022'de birlikte yaşadıkları evde Cemal Kuvusoğlu tarafından silahla vurularak öldürüldü. Kuvusoğlu, cama çıkarak Eryakşi intihar ettiğini söyledi. Olay yerine giden polis Kuvusoğlu’nun çelişkili ifadeler vermesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Sabıkası olduğu belirlenen Kuvusoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (ARTI GERÇEK)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum