Katar'dan Avrupa'ya kötü haber: Rus gazının alternatifi olmayız

    Le Monde gazetesine demeç veren Al Sani, Katar'ın Rus gazına alternatif olabileceğinin düşünenlerin yanıldığını söyledi. Al Sani, Rusya'nın küresel pazar için önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

    Katar'dan Avrupa'ya kötü haber: Rus gazının alternatifi olmayız
    15 Eylül 2022 - 12:53

    Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Fransız Le Monde gazetesine konuştu.

    Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Al Sani’nin açıklamalarında, Rusya ile Avrupa arasındaki doğalgaz krizine ilişkin ifadeleri dikkat çekti.

    Rusya ile Ukrayna savaşının ardından Avrupa’nın uyguladığı yaptırımların işleri daha da karmaşıklaştırdığını savunan Al Sani, Rusya’nın küresel pazar için önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

    ‘Rus gazının alternatifi olmayız’

    Al Sani, enerji ve gaz konusunda ise Asya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine enerji ihraç ettiklerini ve ilerleyen yıllarda da bu ülkelere gaz ihraç etmeye devam edeceklerini dile getirerek, "Rus gazının alternatifi olabileceğimizi düşünenler yanılıyorlar çünkü Rusya küresel pazar için önemli bir kaynak." değerlendirmesinde bulundu.

    Tüm dünya için işleri karmaşık hale getiren yaptırımlar konusuna dikkatli yaklaşmak gerektiğini, Avrupa kıtasına gaz tedarikinde yaşanan kesintinin sebep olduğu sorunlardan herkesin etkilendiğini işaret etti.

    “Arap Baharı’na yol açan sorunlar hala var”

    Öte yandan Al Sani, Arap Baharı gösterilerine sebep olan durumların hala var olduğunu ve artarak devam ettiğini, sıkıntılarla başa çıkmak için kademeli bir şekilde gerekli reformları hayata geçirme çağrısında bulunarak, “Maalesef Arap Baharı'na yol açan yoksulluk, işsizlik ve mezunların işsiz kalması gibi derin sorunlar hala varlığını sürdürüyor." değerlendirmesi yaptı.

    Çözüm bulunamayan sorunların aksine daha da arttığını, çözüm üretilememesi halinde olayların yeniden yaşanabileceğini dile getirdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum