Kasko sorgulama: En uygun kasko teklifleri nasıl alınır?

    Kasko teklifleri almak için eskiden ya acenteler ya da sigorta şirketlerinin bölge müdürlüklerinde görevli satış ekipleri ile iletişime geçmek gerekirdi.

    Kasko sorgulama: En uygun kasko teklifleri nasıl alınır?
    15 Ağustos 2023 - 14:00

    Kasko teklifleri almak için eskiden ya acenteler ya da sigorta şirketlerinin bölge müdürlüklerinde görevli satış ekipleri ile iletişime geçmek gerekirdi.

    Buna rağmen alınan teklifler son derece sınırlı olurdu. Platformların sunduğu kasko sorgulama hizmeti sayesinde artık onlarca farklı şirketten dakikalar içerisinde bütçeye uygun tekliflere erişim mümkün hale gelmiş durumdadır.

    Fiyat Bazlı Kasko Sorgulama Nedir?

    Fiyat bazlı kasko sorgulama, online hesaplama araçları kullanılarak yapılabilen ve son derece basit bir işlemdir. Online sigortacılık platformları sayesinde çok daha rahat kullanılabilen bu yöntem, araçlarını kasko ile güvence altına almak isteyen kişilere hitap eder. En uygun fiyatlı tekliflere erişim olanağı sunan kasko sorgulama, yalnızca birkaç dakika sürer. Online sigorta platformları aracılığıyla bu işlemin yapılabilmesi için iki temel bilgiye ihtiyaç duyulur.
    Ruhsat sahiplerinin en uygun fiyatlarla araçları için kapsamlı güvenceler elde edebilmelerinin kapısını aralayan sorgulama işlemi için ilk ihtiyaç duyulan bilgi T.C. kimlik numarasıdır. Alternatif olarak ruhsat sahibinin vergi numarası da kullanılabilir. Başvuru sahibinin cep telefonu numarası ise kasko fiyat sorgulama işlemine başlanabilmesi için gereken ikinci bilgidir.
    T.C. kimlik/vergi numarası ve cep telefonu bilgisi girildikten sonra kasko hesaplama sürecinin başlaması için “Kasko sigortası teklifi al” butonuna tıklanması yeterlidir. Platform bazında değişkenlik göstermekle birlikte ortalama iki dakika içerisinde onlarca sigorta şirketinden alınan teklifler araç sahibine sunulur. Listelenen teklifleri; en kapsamlı, en ucuz ve önerilen teklif gibi kriterlere göre filtreleyebilmek mümkündür.

    Kasko Fiyat Sorgulama Hangi Avantajları Sağlar?

    Online platformlar aracılığıyla kasko fiyat sorgulama işlemini gerçekleştirmek, çeşitli avantajlardan yararlanılabilmesini mümkün kılar. Örneğin; bu yöntemi tercih eden araç sahipleri, daha az enerji ve zaman harcayarak bütçeleri için en uygun kasko tekliflerine ulaşabilir. Üstelik ekranlarında sıralanan seçeneklerden hangisine yöneleceklerine kendileri özgürce karar verebilir. Buna karşılık geleneksel yöntemleri benimseyen kişilerin acenteleri dolaşmaları ya da sigorta şirketlerinin satış birimleri ile iletişime geçmeleri gerekir.
    Çevrim içi kasko sorgulama hizmeti aracılığıyla teklif alındığı takdirde internete özel indirimlerden faydalanma avantajı elde edilebilir. Bu hizmeti bünyelerinde barındıran platformlar ayrıca dönemsel kampanyalar düzenleyerek araç sahiplerinin kasko sigortasına çok daha cazip fiyatlarla sahip olabilmelerine olanak tanır. Platformların müşterilerine sundukları dönemsel kampanyalar, meslek gruplarına yönelik indirimlerden marka işbirliklerine kadar birçok farklı seçenekten oluşur.
    Kasko fiyat sorgulamanın beraberinde getirdiği bir diğer önemli avantaj ise müşteri temsilcilerinden destek alınabilmesidir. Online platformlar tarafından sağlanan müşteri temsilcisi desteğinden kesintisiz 7/24 faydalanılabilir. Üstelik bu amaç doğrultusunda yalnızca telefon veya e-posta gibi artık klasik sayılabilecek yöntemlerle yetinilmez. Araç sahipleri, kendilerine sunulan tekliflerle ilgili zihinlerinden oluşan tüm sorulara canlı destek ile anında cevap bulabilir.

    Kasko Teklifleri Değerlendirilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Kasko fiyat sorgulama işlemi sonrasında listelenen teklifleri değerlendirirken öncelikli olarak ihtiyaçlara uygunluk göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; yalnızca hafta sonları kısıtlı mesafede aracını kullanan sürücüler için dar kasko seçeneği çok daha idealdir. Temel teminatları içeren dar kasko paketleri ayrıca sınırlı bütçeye sahip araç sahipleri açısından da son derece uygundur. İnternete özel ve benzeri indirimlerle fiyat avantajı çok daha belirgin hale getirilebilir.
    Gün içerisinde yoğun trafikte araç kullananlar ise genişletilmiş veya tam kasko paketlerine yönelebilir. Çünkü her iki kasko çeşidi de trafikte sürücülerin karşılaşabilecekleri tüm risklere yönelik teminatları bünyelerinde barındırır. Üstelik zaten geniş olan içerikleri, ek teminatlar vasıtasıyla kişisel ihtiyaçlara çok iyi biçimde cevap verecek şekilde özelleştirilebilir. Kasko sigortalarına başvuru sahibinin isteği doğrultusunda ihtiyari mali mesuliyet, orijinal cam, ikame araç gibi ek teminatlar dâhil edilebilir.
    Araç kasko fiyatı hesaplanırken temelde aracın markası, modeli, üretim yılı ile birlikte sürücü bilgileri esas alınır. Bu kriterlere ek olarak aracın güvenlik seviyesi de göz önünde bulundurulur. Sigorta şirketleri, alarm ve GPS sistemi gibi özelliklere sahip araçları hırsızlık riski düşük kategorisinde değerlendirir. Benzer durum kamera sistemleri ile donatılmış kapalı garajda tutulan araçlar için de geçerlidir. Dolayısıyla bu tür araçların kasko primleri, hiçbir güvenlik tedbiri olmayan türdeşlerine göre daha düşük seviye olabilir.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum