Karşıyaka Stadı için belediyeye tepki!

    'TÜRKİYE Yüzyılı Buluşmaları' kapsamında Karşıyaka ilçesinde ziyaret ve toplantı yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Stadı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "'Karşıyaka Stadı'nı biz yapacağız' dediler ama sürekli bahane üretiyorlar. 'Biz yapamıyoruz' desinler. Olsun bitsin" dedi.

    Karşıyaka Stadı için belediyeye tepki!
    24 Kasım 2022 - 11:46 - Güncelleme: 24 Kasım 2022 - 11:56

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' kapsamında Karşıyaka ilçesinde bölge ilçe başkanları ile toplantı yapıp, kurum ve kuruluş ziyaretleri ve üye buluşmaları gerçekleştirdi. Sürekli, yeni yüzyılın inşasında ortak akıl ve gayret bütünlüğünün önemine vurgu yaptı. Konak, Buca, Çiğli, Menemen, Narlıdere, Kemalpaşa, Bornova, Bayraklı, Karabağlar ve Karşıyaka ilçe başkanları ile bir araya gelen Sürekli, Türkiye Yüzyılı'nın ilk önemli geçidi olan 2023 seçimleri ve teşkilatların bu doğrultudaki programlarını geliştirmelerini istedi.

    'YENİ GELEN MİMAR DA AYNI PROJEYİ UYGULAMAK ZORUNDA'

    Karşıyaka'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sürekli, Karşıyaka Stadı ile ilgili, "'Biz yapamıyoruz' desinler. Olsun bitsin. İzmir'in CHP'li Başkanı Soyer'in bir taşın altına elini koyup, bir işi sonlandırdığını görsek, şaşıracağız. 'Karşıyaka Stadı'nı biz yapacağız' dediler ama sürekli bahane üretiyorlar" ifadelerini kullandı. Sürekli, Karşıyaka Stadı'nın yapım süreciyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in proje mimarının telif hakkından vazgeçmesi talebine ilişkin açıklamalar yaptığını belirterek, "Diyelim ki mimar dediği gibi yaptı ve projenin telif hakkından vazgeçti. Yeni gelen mimar da aynı projeyi uygulamak zorunda. Bunu bilmiyorlar mı? Belediyelerce 'Stat yapılmasın' diye açılan davalar, bakanlığın hazırlattığı ve kendilerine teslim edilen projeler üzerinden kazanıldı. Aynısını uygulamalılar aksi halde yeni projelerle yeni dava hakları doğar. Bu da büyük zaman kaybıdır. Bakanlık, neden daha arsanın tahsisini almaktan imtina eden belediyeye bu aşamada mimar değişikliği için muvafakat versin" dedi.

    'BİZ YILLAR ÖNCE KARŞIYAKA STADI'NI YAPACAKTIK AMA ENGELLEDİLER'

    Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü:
    "'Verin biz yapalım', diyen onlar. 'Madem istiyorsunuz, buyrun yapın' diyerek arsa tahsis protokolünü ve mimari projeyi kendilerine gönderen de bakanlığımız. Gerçek şuydu: 15 bin 600 kişilik stadın sadece sosyal tesis ve otoparkının maliyeti yaklaşık 800 milyon TL. Ancak, belediyede böyle bir para yok. Türkiye ve dünyada 50'nin üzerinde stat projesini hayata geçiren, deneyim ve başarısı sabit olan böyle bir mimar grubu ile yola çıkıldığı için teşekkür etmeleri gerekirken; onlar, 'Bu gitsin, başkası gelsin' derdinde. Büyükşehir Belediye Başkanı siyasi risk almamak adına, dar alanda kısa paslaşmalarla işi yokuşa sürerek adres şaşırtıyor. Biz yıllar önce Karşıyaka Stadı'nı yapacaktık ama engellediler. Alsancak ve Göztepe statlarını nasıl yaptıysak Karşıyaka Stadı'nı da yapacaktık. Bizi engellediler sonra da çıkıp 'Biz yapacağız' dediler." (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum