• Reklam

Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezonu alkışlarla açtı

Türkiye'de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestralardan biri olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), coşkulu bir konserle yeni sezonun açılışını yaptı. 

Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezonu alkışlarla açtı
03 Ekim 2023 - 23:37 - Güncelleme: 03 Ekim 2023 - 23:38

İzmir Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi sahnesinde her yıl binlerce müzikseverler ile buluşan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), yeni sezonu konserle açtı. Geleneksel müziğin ezgilerini batı enstrümanlarıyla buluşturan Anadolu Nefesli Beşlisi solistliğindeki konser, Karşıyakalılardan ilgi gördü. Yaz aylarında verilen aranın ardından yeniden orkestra ile buluşmanın mutluluğunu yaşayan izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışladı. KODA'nın birbirinden değerli orkestra şefleri, solistleri ve oda müziği konserleriyle ayda iki kez Hikmet Şimşek sahnesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek konserlerle sanatseverlerin karşısında olmaya devam edeceği bildirildi.

'KARŞIYAKA'MIZ İÇİN GURUR HİKAYESİ'

Karşıyakalı müzikseverlerle birlikte konseri coşkuyla takip eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Karşıyaka'nın müzikseverlerini KODA'nın yanında görmek büyük mutluluk. Bugün sezonun açılış konserindeyiz. Çok değerli genç müzisyenlerimiz var. İnanın sizlerin burada yarattığı tablo çok değerli ve asil bir tablo. KODA'nın ilk kuruluş gününden beri yazmış olduğu hikaye Karşıyaka'mız için gururdur. Burada gördüğünüz müzisyen arkadaşlarımızın hepsine minnet doluyuz. Bu sezonun da çok güzel konserlerle geçeceğini biliyorum. Dilerim ağzımızın tadını her zaman koruruz, bu geceki güzelliği her zaman tadarız. Buradaki uyumu fark etmenizi isterim. Bu birbirlerine duydukları saygı ve sevgiden kaynaklanıyor. Lütfen bu kadar güzel çalmaya ve bu kadar güzel eserleri bizlere dinletmeye devam edin" diye konuştu.

Baş kemancı Deniz Toygür Conus ise destekleri nedeniyle Belediye Başkanı Tugay'a teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum