Karşıyaka'nın ünlü pastanesinin sahibi koronadan vefat etti

    İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 23 yıl önce kurulan ünlü Bravo Pastanesi’nin sahibi Durmuş Sevgi koronavirüs nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

    Karşıyaka'nın ünlü pastanesinin sahibi koronadan vefat etti
    19 Aralık 2020 - 10:57
    İzmir'de 23 yıl önce Bostanlı'da kurulan Bravo Pastanesi'nin sahiplerinden Durmuş Sevgi, 48 yaşında korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Karşıyaka ve İzmir'de 7'den 70'e herkes tarafından tanınıp sevilen Durmuş Sevgi'nin ölümü, pastane çalışanları ve ailesi kadar sevenlerini de yasa boğdu. Durmuş Sevgi'nin bir süredir covid 19 nedeniyle tedavi gördüğü, durumu ağırlaşınca kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

    Eşinin ölümüyle yıkılan Nefise Sevgi, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Genç işadamının cenazesi, covid 19 tedbirleri arasında toprağa verildi.

    PASTANEYLE İLGİLİ BİLGİ

    Durmuş Sevgi'nin eşi Nefise Sevgi, 2 ay önce şu röportajı vermişti:
     

    Bravo Patisserie, 1997 yılında Nefise ve Durmuş Sevgi çiftinin markayı devralmasıyla bugün iki şubede hizmet veriyor. İzmir’in simge pastanelerinden biri olan marka, çizgisini hiçbir zaman bozmuyor. Nefise Sevgi’den dinlediğimiz Bravo Patisserie’de en temel kural ise işi sevgiyle yapmak.

    İlk günden beri butik bir anlayışta olan Bravo Patisserie; her zaman daha iyiyi, lezzeti ve çeşitliliği korumayı hedefliyor. “Hep patisserie inceliğinde düşündük, tasarladık, ürettik ve servis ettik” diyen Nefise Sevgi, “Bu çizgiyi bozmamaya kararlıyız. Çünkü bu bir kültürdür. Bu kültürü en iyi şekilde geliştirmek ve daha çok lezzetli ürünle güzel anlara eşlik etmek istiyoruz. Bravo’da sayısız çeşitte dondurma, el yapımı butik çikolata, kurabiye çeşitleri, pasta ve özel günler için model pasta üretimleri yapıyoruz” diyor.

    “Yurt dışında eğitimler alarak uzmanlıklarımızı geliştirdik”

    Başarılı girişimci 1997 yılında eşi Durmuş Sevgi ile beraber Bravo Patisserie’yi devralıyor. Ve sıfırdan yeni bir marka yaratıyor. İlk hedefi ise en lezzetli ve hijyenik malzemeleri kullanarak üretim yapmak oluyor. “Yıllar içinde yurt dışında eğitimler alarak uzmanlıklarımızı geliştirdik” diyen Nefise Sevgi, “Dünya pastalarını ve lezzetlerini üretmeye başladık. Kendi çikolatamızı, kendi tarzımızda dondurmayı ürettik. Eşim ve ben bu yıllar içinde üniversiteyi bitirdik ve gıda mühendisi olduk. Büyük oğlumuz Hasan biz Bravo’yu devraldığımız yıllarda çok küçüktü ve Bravoyla beraber büyüdü. Şimdi ise kendisi de eğitimli bir Gıda Mühendisi olarak bizimle beraber Bravo’yu daha da iyi bir noktaya getirmek için var gücüyle çalışıyor” açıklamalarında bulunuyor.

    En sevilen lezzetler

    Bravo Patisserie’de, tüm ürünler kendine has ve özel şartlarda üretim alanlarına sahip. Üretimde çalışan ekip ise kendi alanlarında uzmanlaşmış bir kadro. Üretimde ve sunumda en önemli önceliklerinin hijyen olduğunu vurgulayan Sevgi, “Model pastalarımız için oluşturduğumuz üretim alanımız tüm bu alanların dışında 3 kişilik heykeltraş ekibi tarafından tasarlanıyor. Öte yandan menekşeli dondurmamız, çilekli rulo pastamız, sadece Bravo’da üretilen çok özel lezzetli luv tatlımız, ev baklavamız, parmesanlı tuzlu çubuklarımız en sevilen lezzetlerin başında geliyor” ifadelerini kullanıyor.

    “Türk damak tadına uyarlanmış dünya pastaları sunuyoruz”

    Bravo’nun menüsü çok çeşitli ürünler içeriyor. Günün her saatinde keyifle tüketebileceğiniz ürünler mevcut. Sabah 6‘da güne başlayan Bravo’da lezzet severler kahvaltılık ürünleri alarak yollarına devam ediyor. Günün diğer saatlerinde ise üretimi hiç durmaz. “Pasta çeşitleri, dondurma çeşitleri, kurabiye çeşitleri, butik çikolata çeşitleri ve içecek menümüzle sayısız ürünümüz var” diyen Nefise Sevgi, “İçecek menümüzü de genişleterek çeşitlendirdik. Sağlıklı ürün başlığı altında glutensiz dondurmalar ve pastalarımız, diyabetik ürünlerimiz, Bravo mix menü olarak adlandırdığımız sağlıklı içecek menümüz, bitki çaylarımız, özel çekirdek kahvelerimiz mevcut. Dünya lezzetleri başlığı altında Türk damak tadına uyarlanmış dünya pastalarını sunuyoruz” diyor.

    “En önemli kuralımız işimizin başında olmak” Karşıyaka’nın en sevilen patisserie’si olan Bravo, her zaman ekip ruhuyla çalışıyor. “Eşim, oğlum ve ben her gün işimizin başındayız” diyen Nefise Sevgi sözlerini şöyle noktalıyor:
    “Biz de ekibimizle birlikte çalışırız. İlk günden beri değişmeyen en önemli kuralımızdır. İşimizin başında olmak. Franchise bu yüzden hiç düşünmedik ve düşünmüyoruz. Çünkü Bravo Patisserie demek Sevgi Ailesi demektir.”


    YORUMLAR

    • 0 Yorum