• Reklam

Karşıyaka'da 100. Yıl şarkılarla, yürüyüşle kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yılı Karşıyaka'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği fener alayı ve konsere ay yıldızlı bayraklarıyla  binlerce vatandaş katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Cumhuriyet bize, biz Cumhuriyete çok yakışıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Türkiye Cumhuriyeti. Sana Cumhuriyet'in Karşıyaka'sından nice 100 yıllar diliyorum" dedi.

Karşıyaka'da 100. Yıl şarkılarla, yürüyüşle kutlandı
29 Ekim 2023 - 10:40 - Güncelleme: 29 Ekim 2023 - 10:42

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği kutlamalar kapsamında fener alayı düzenlendi. Fener alayı için Karşıyaka Belediyesi önünde bir araya gelen coşkulu kalabalık, Çarşı içinden geçerek Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'na yürüdü. Karşıyaka Belediye Bandosu'nun da eşlik ettiği binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları, dillerinde marşlarla Cumhuriyet'e sonuna kadar sahip çıkacaklarını haykırdı. Paramotor sürücüsü bir vatandaşın korteji gökyüzünden selamlaması da renkli görüntüler oluşturdu.

TÜRKİYE HARİTASI OLUŞTURDULAR

Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önüne ulaşan kalabalığı, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu karşıladı. Önce vals gösterisi sunan topluluk, ardından 100. yıl için hazırladıkları koreografiyle Türkiye haritası oluşturdu. Sanatçı Yüksel Ünal'ın duygusal sunumuyla gerçekleşen etkinlikte dansçılar Türkiye'nin dört bir yanına ait dans gösterilerini sergiledi. Büyük bir coşkuyla halaylar çekildi, horon ve kafkas oyunları oynandı. Gösterinin finalindeki zeybek oyunu ise geceye damga vurdu. Yurttaşlar da gösteri boyunca dansçılara eşlik etti.  

ŞARKILAR CUMHURİYET İÇİN SÖYLENDİ

Programın devamında gerçekleşen Aegean Band konseri ise gecenin coşkusunu büyüttü. Güzel şarkılarını Cumhuriyet'in 100. yaşı için söyleyen orkestra, alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattı. Cumhuriyet'in 100. yılına yakışan coşku ve heyecan dolu anların yaşandığı akşamda; başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleye adını altın harflerle yazdıran kahramanlar saygı ve minnetle anıldı.

'YILMAYACAĞIZ, YORULMAYACAĞIZ'

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaptığı konuşmasında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yol arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve 100 yıldır Cumhuriyetimiz için emeklerini ve ömürlerini adayanları sonsuz saygıyla, sevgiyle, minnetle ve bağlılıkla anıyorum. Büyük hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Rahat uyuyun değerli atalarımız, çünkü sizin Karşıyaka'nız ve Karşıyakalılarınız var. Cumhuriyet bize, biz Cumhuriyete çok yakışıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Türkiye Cumhuriyet' dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum