Karşıyaka Atakent Lisesi için yıkım ihalesi

    İzmir’de tartışmalara neden olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı hurda karşılığı yıkım ve molozlarının taşınması karşılığında yıkım ihalesine çıkma kararı aldı.

    Karşıyaka Atakent Lisesi için yıkım ihalesi
    02 Kasım 2022 - 13:26
    İzmir’de yıkılacağı duyurulan Atakent Anadolu Lisesi için tartışmalar devam ediyor.
    Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Karşıyaka Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerinin teklifi sonrası CHP grubu ile AK Parti Grubu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitme kararı alırken, bölge halkı ve öğrenci velilerinin ‘yıkılmasın’ çağrısında bulunduğu okul binası için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ‘raporları göremedik’ ifadelerini kullanmıştı.

    Okulun kurucu müdürü Yavuz Kahraman’ın da aralarında bulunduğu okul aile birliği üyeleri ve veliler yıkıma karşı çıktıklarını dile getirmek için okul önünde eylem düzenlerken, İzmir Valiliği süreç ile ilgili kritik bir karara imza attı.

    YIKIM İHALESİNE ÇIKILIYOR
    İzmir Valiliği İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından aralarında tartışmalara neden olan Atakent Anadolu Lisesi’nin de dahil olduğu 6 yapının hurda karşılığı yıkım ve molozlarının taşınması işi için ihaleye çıkılması kararı aldı.

    Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi A Blok ve Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi B blok için yıkım kararı alan Valilik 16 Kasım tarihinde ihaleyi gerçekleştirecek. Açık teklif usulü ile yapılacağı belirtilen ihalenin Yatırım İzleme Müdürlüğü’nde , saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

    İhale kapsamında ayrıca 18 Nolu Emine Bağcıer Sağlık Ocağı Binası, Urla Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi(4 katlı pansiyon binası), Hatundere Hizmetevleri Binası(B+Z+3NK) ve Nevvar Salih İşgören Huzurevi Müdürlüğü binalarının da yıkım ihalesi gerçekleştirilecek.

    İzmir Yatırım  İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 6 yapının yıkımı için ise muhammen bedel olarak 937 bin 69,20 TL tutar belirledi. (Oktay Güçtekin)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum