Karabağlar'ın eski kaymakamı istifa etti, milletvekili aday adayı oldu

    İzmir’de siyaset ve bürokrasi camiasının yakından tanıdığı isim olan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç milletvekili adaylığı için istifa etti. İzmir’den başvuru yapan Tunç, daha önce Karabağlar Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

    Karabağlar'ın eski kaymakamı istifa etti, milletvekili aday adayı oldu
    15 Mart 2023 - 18:53
    İzmir’in Karabağlar ilçesinde uzun yıllar kaymakam olarak görev yapan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. AK Parti’den başvuru yapması beklenen Tunç, istifasını İçişleri Bakanlığı’na sundu. Kamu görevlilerinin siyasi görev talebinde bulunabilmesi için gereken süre diliminde görevinden ayrılan Tunç’un ismi 2019 yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkanlığı için de gündeme gelmişti.

    DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLİYDİ
    İzmir’de siyaset ve bürokrasi camiasının yakından tanıdığı isim olan Tunç, Malatya Pazarcık merkezli büyük yıkıma neden olan depremin ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi’nde görevlendirilmişti. Buradaki çalışmaları yöneten Tunç, uzun süredir deprem bölgesinde koordinasyon çalışmalarını idare ediyordu.

    BEN İZMİR'İ SEVDİM, İZMİRLİLER BENİ
    Tunç, Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada “İzmirliler de sağolsunlar, beni sevdiklerini hissettirdiler. Bu karşılıklı sevgi, beni İzmir’den milletvekili aday adayı olmaya sevk etti. Kayseri Vali Yardımcısı olarak atandığımda, evimi buraya taşımadım. Eşim, oğlum halen İzmir’de yaşıyorlar. Oğlum diş hekimi oldu, Üçyol’da klinik açtı. İzmir’e milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum” dedi.

    KİMDİR?
    1970  yılında Mardin-Midyat'ta doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay-Kırıkhan Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinden sonra Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı ve Karabağlar Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

    1995 yılında İngiltere'de 8 ay İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalarda bulunmuştur.

    1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü, aynı yıl Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülünü almıştır.

    2-4 Mayıs 2011 tarihleri arasında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katılmıştır.

    Osmaniye Vali Yardımcılığı görevi sırasında hazırlamış olduğu ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"na sunduğu, "Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi" adlı projenin, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almasını sağlamıştır.

    Evli ve üç çocuk sahibi olup, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum