• Reklam

Karabağlar'daki TOKİ hak sahiplerinden basın açıklaması

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 2019 yılında kura çekimi yaptığı ve yargı kararları nedeniyle inşaatı başlatılamayan konutlar, bir grup hak sahibini bir araya getirdi. Basın açıklaması yapan hak sahipleri, mağdur olduklarını söyledi.

Karabağlar'daki TOKİ hak sahiplerinden basın açıklaması
29 Mayıs 2022 - 18:32 - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 - 18:34

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Uzundere Mahallesi sınırlarındaki İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin kampüsüne yapılmak istenen TOKİ konutları için yaklaşık 3,5 yıl geçti ancak yargı kararları nedeniyle inşaata başlanmadı. Toplamda 750 hak sahibi olduğunu ve mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, Karabağlar Belediyesi'nin projeyle ilgili planları yargıya götürerek imar planını iptal ettirdiğini söyledi. Mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 'Bizlerin umutları ile oynamayın', 'bizi daha fazla mağdur etmeyin', 'kura çekileli tam 3.5 yıl oldu' yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, seslerini duyurmak için eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

'MAĞDURUZ, SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ'

TOKİ 100 bin Sosyal Konut Projesi'nin ilk kurasında belirlenen talihlilerden olduklarını ifade eden Alişan İnal (33), kura çekildikten sonra büyük sevinç yaşadıklarını ancak geçen sürede mağdur edildiklerini ileri sürdü. İnal, "İmar planı iptal edildi. İnşaat başlama aşamasındayken durdu. İki yıl içinde evlerimize geçip oturabileceğimiz taahhüt edilmişti. Hepimiz kirada oturuyoruz. TOKİ dışında ev sahibi olma imkanımız yoktu. Mahkemeler nedeniyle inşaatı başlamadı. Tüm projeler bitme aşamasına gelirken biz de çivi bile çakılmadı. 750 hak sahibi aile var, herkes dar gelirli. Taraflar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle biz mağdur oluyoruz. TOKİ yeni bir imar planını yayınlar yayınlamaz Karabağlar Belediyesi ilk iş olarak plana itiraz ediyor"  dedi.
Şehit eşi olduğunu anlatan hak sahiplerinden Hinayet Köse ise "Evimiz yok, çocuk okutuyorum. 750 kişinin haklarını talep ediyoruz. Bizi duymalarını istiyoruz" dedi.
Hak sahiplerinden Harun Koruk da "Hepimiz mağduruz. 3.5 yıl oldu, konutlarımıza çivi dahi çakılmadı" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum