Kapanan ayakkabı fabrikaları ihracat rekoru kırıyor!

    Sanayici yazar Tahsin Güzel, manşetturkiye.com için önemli bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı..

    Kapanan ayakkabı fabrikaları ihracat rekoru kırıyor!
    26 Mart 2022 - 23:47 - Güncelleme: 27 Mart 2022 - 00:11

    Yazının başlığı çok mantıksız geldi değil mi?
    Yazının tamamını okuduğunuzda mantıksız olanın yazı başlığı değil sizin benim gibi bir canlının olduğunu anlayacaksınız.

    Ama bu canlı türü şovmenliğiyle meşhur olan birisi…
    Türkiye’nin her günden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu son günlerde siyasi ikballerini devlet menfaati önünde gören istikrarsızlık yaratma adına her tür argümanı kullanmayı matah sayan politikacıların hükümeti yıpratma adına yalan dolanla algı yaratmaya çalıştıklarını görüyoruz.
    Hemen hemen bütün il gezilerinde mutlaka bir algı operasyonu ile gündem yaratmaya çalışan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kez 27 Aralık 2021 tarihinde CHP’nin büyük destekçisi iken zaman zaman AK Parti'ye mavi boncuk atan, foyası ortaya çıkınca da İYİ Parti'ye kapak atmak için manevralara başlayan Zekeriya Mutlu’nun organizasyonunda, başkanı olduğu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaretinde hükümeti eleştirme adına bazı çapsız, yalancı Oda başkanlarının şovuyla karşılıklı algı yarışına girmiştir.
    Hatırlarsınız bu ve benzerlerinin gazeteci ve spiker yol göstericisi bir ablaları var, şu an demir parmaklıklar ardında.
    Onun, "Ortaya basit bir yalan atın ve sürekli tekrarlayın. Sonra kitlelerin o yalanı nasıl kucakladığını seyredin" şeklindeki talimatını yerine getirircesine eline mikrofonu alan ve kadınlarda algı operasyonu şampiyonu Meral Akşener’e ayakkabıcı esnafının sözde sorunlarını dile getirme adına konuşan İzmir Ayakkabıcılar Odası, aynı zamanda İESOB yönetim kurulu üyesi bir yalan makinası şovmen aslı astarı olmayan konuşmasıyla Akşener’in gözüne girmeye çalışmıştır.

    Bu şovmen hem malzeme yok dedi, "var ama fiyatı şu kadar" dedi. Bu iki yalanı hem de bir buçuk dakikalık konuşmasında söyledi. Tenekesini 260 liraya aldığı yapıştırma ilacını 900 liraya alıyormuş.
    900 liraya iyi kazıklamışlar seni. 500 liradan kaç teneke istiyorsun kapına göndereyim şovmen…
    Dahası Türkiye’nin ayakkabı sektörünün kalbi konumundaki Işıkkent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'ndeki üç bine yakın işyerinin kapısına kilit vurdu bu şovmen…
    Bu şovmen 27 Aralık 2021 günü Akşener’in karşısında söylediği bu yalanlardan yaklaşık iki ay önce tam tarih 1.11.2021 günü Yeni Asır’dan Mert ALPDÜNDAR isimli gazetecinin sorularını cevaplamıştı.
    Merak edenler bu linke bakabilirler: https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/2021/11/01/ayakkabi-sektoru-altin-donemine-hazirlaniyor
    Heberin başlığı aynen şöyle:
    “Ayakkabı sektörü altın dönemine hazırlanıyor”

    Alt başlığı ise:
    Ülkemizin ihracatta lokomotif sektörlerinden olan ayakkabı sektörü, yükselişini sürdürüyor. İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, “2022 yılı ile birlikte ihracat rekor kıracak. Sektörümüz buna hazırlıklı" dedi

    Gazeteci soruyor:
    Ayakkabıcılık sektörü, dünyadaki pandemi ve sonrasında yaşanan süreci nasıl karşıladı?

    Şovmenin cevabı:
    “Ayakkabı sektörü pandemi sürecinde çok yara aldı. Yurt dışı ve yurt içindeki tüm siparişler iptal oldu. Pandemi döneminde ciddi zorluklar yaşadık. Yurtdışı seyahatlerinin ve fuarların iptal olmasıyla birlikte sektörümüz adeta kilitlendi. Lakin Haziran ayında açılmaların başlamasıyla birlikte yukarıya doğru bir ivme yakalamaya başladık. Hatta fuarların da yapılmaya başlanmasıyla taleplere yetişemeyecek duruma geldik. Pandemi sonrası yaralarımızı hızla sarmaya başladık. İnanıyoruz ki ayakkabı sektörü 2022 yılında ihracat rekoru kıracak. Sektörümüz buna tüm bileşenleri ile hazırlıklı durumda.

    Gazeteci yine soruyor:
    İzmir'de ayakkabı üretimi ne kadar? Üretilen ayakkabıların yüzde kaçı ihraç ediliyor?

    Şovmenin Cevabı:
    İzmir'de ayakkabı üretiminin çoğunu çocuk ve kadın ayakkabıları alıyor. İzmir, Türkiye'nin 0, 0-3 ve 3 yaş üstü grubu ayakkabılarını en modern tesislerde üretmektedir. Bu ürünler iç piyasanın talebini karşılamakla birlikte, dünyada da 41 ülkeye ihraç edilmektedir. İzmir ayakkabısı bütün dünyaya tanıtılmakta ve bilinmektedir. Türkiye'de Çin'den daha ucuza üretilen ayakkabı, bütün dünyaya ihraç edilmektedir.”

    27 Aralık 2021 günü söylediği ile 2 ay sonra söyledikleri arasındaki şu uçurumu görüyor musunuz?
    Bu ne yaman bir çelişki?
    Yakalanmayacağını mı sanıyorsun şovmen?

    Yahu sen Zübükzade İbraam’ı bile geçtin yalancılıkta…
    Daha yenilerde ayakkabı sektörünün en önemli fuarlarından 48. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlendi. 2022 yılının trend olacak ayakkabı ve çantalarının ziyaretçilerle buluştuğu fuara 26 farklı ülkeden profesyonel satın almacılar katıldı.
    Aşağıdaki pozunla sende bu fuardaydın şovmen…
    Merak ettim, elindeki o botla Tunç Soyer’e ne anlatıyordun?

    27.12.2021 günü Akşener’in karşısında söylediğin ‘Işıkkent’te tüm atölye ve fabrikaların kapalı olduğu’ yalanını mı, yoksa 1.11.2021 günü söylediğin “Ayakkabı sektörü 2022 yılı ile birlikte ihracat rekor kıracak. Sektörümüz buna hazırlıklı ” GERÇEĞİNİ Mİ?


    Malzeme yok dedin!
    Yetmez gibi üç bini geçkin ayakkabı fabrikasını bir çırpıda kapattın!
    İki ay sonra ise kapanan bu fabrikalar ile ihracat rekoru kıracağını söyleyebildin ya, artık sektör tarihine geçtin be şovmen!
    Aynı niyet içerisinde olduğunuzdan mıdır nedir, Akşener’de sormadan soruşturmadan sana inanınca aklıma bir atasözümüz geldi:
    Körler sağırlar birbirini ağırlar…


    YORUMLAR

    • 0 Yorum