Kaldırımdaki yaya son anda kurtuldu

    İzmir'in Urla İlçesinde meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı. Kaza anı bir iş yeri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. 

    Kaldırımdaki yaya son anda kurtuldu
    04 Ağustos 2021 - 12:27
    Bahri Karataş (KHA)

    Kaza dün saat 17.00’de Zafer Caddesi üzerinde meydana geldi. Urla istikametinden Sıra Mahallesi'ne sokağa dönüş yapan 35 VHK 73 plakalı otomobile, Urla'ya doğru giden Cumhur Gürbüz'ün kullandığı 45 ST 649 plakalı motosiklet çarptı.

    Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Cumhur Gürbüz ve arkasında yolcu olarak bulunan bir kişi havaya savruldu, kaldırıma düştü. Kaldırımda elinde poşetle yürüyen küçük bir çocuk ise üzerine doğru gelen motosiklet ve havada uçan iki kişiyi son anda farkedip, kendini kenara attı. Yaya olan erkek  çocuğun bu hamlesi kendini ölümden kurtardı.



    Yerde yatan yaralılara ilk müdahaleyi otomobil sürücüsü ve çevredeki esnaf koşup yardım etti. Motosiklet sürücüsü ve arkasındaki yolcu 112 Ambulansla Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Motosikletteki iki kişinin başlarında kask olmasının bu tür yaşanan kazalarda ne kadar faydalı olduğu bir kez daha  ortaya çıktı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.



    Kaza anı bir isyerinin güvenlik kamerası tarafından an ve an kaydedildi. Görüntüde, otomobil sola sokağa dönmek isterken, karşı yönden gelen motosikletin çarpması ve motosikletteki iki kişinin havaya savrulduğu, bu sırada kaldırımda elinde poşetle yürüyen erkek bir çocuğun, üzerine doğru gelen motosiklet ile havada uçan iki kişiyi son anda farkedip,kendini kaldırıma attığı görülüyor.Küçük çocuğun görüntüde kendini yukarı doğru atmaması halinde ,motosikletin ve iki kişinin üzerine düşeceği kaydedildi.

    Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum