• Reklam

'Kadınların Gizemli Dünyaları'

AYDIN Büyükşehir Belediyesi, Prof. Hayati Misman'ın gravür ve resimlerinden oluşan 'Kadınların Gizemli Dünyaları' adlı sergi Tekstil Park Sanat Galerisi'nde açıldı. Açılışa katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınlıları sanatçılarla ve eserleriyle buluşturmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

'Kadınların Gizemli Dünyaları'
28 Temmuz 2022 - 10:49 - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 - 10:50

Özellikle gravür konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden birisi olan Prof. Hayati Misman'ın gravür ve resimlerinden oluşan "'Kadınların Gizemli Dünyaları' adlı sergi Tekstil Park Sanat Galerisi'nde dün açıldı. Açılışa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Prof. Hayati Misman, Serginin küratörü İbrahim Karaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçıyı Aydın'da misafir etmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Çerçioğlu, "Bugün sanat galerimiz büyük bir sanatçımız olan Prof. Hayati Misman'ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçımızla Aydınlıları buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Sanatçımızın eserlerine de baktığımızda kadın, tüm renkleriyle hayatın her alanında; aynı Aydın'ın kadınları gibi. Tüm Aydınlıları sanatçımızın eserlerini görmeye Tekstil Park Sanat Galerisi'ne bekliyoruz" dedi.

Aydın'a bir sanat galerisi kazandırdığı için Başkan Çerçioğlu'nu tebrik eden sanatçı Prof. Dr. Hayati Misman ise "Resimlerimizi atölyelerimizde yapıp, bırakıyoruz. Eserlerimizin halkla buluşması bizim de tercihimiz. Fakat biz sanatçıların böylesi imkanları yok. Belediye bize böyle bir imkan sunduğu zaman resimlerimizi halkla buluşturmak istiyoruz. Sanat adına bir nebze de olsa bir şeyleri aktarmak istiyoruz" diye konuştu.

Serginin küratörü İbrahim Karaoğlu ise sanatın da bir buluşma olduğunun altını çizip, "Çok güzel bir buluşma. Zaten sanatın kendisi de bir buluşma. Düşle gerçeğin, gerçekle gerçekdışının bir buluşması. Bu mekanı çok sevdim. Aydın gibi tarihsel ve kültürel bir belleğe sahip olan bir kentin böyle bir belediye galerisinin olmasını çok önemsiyorum. Ben de Özlem Hanım'ı bu anlamda kutluyorum. Sergilerin hocaların sergileriyle sürdürülmesi, sonrasında da genç sanatçıların eserleriyle devam edilmesi buranın yaşaması için çok iyi olacaktır" dedi.

Sergi 1 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum