Kadın gümrük müdürü, en batıdan en doğuya atandı

    İzmir'de 4 yıldır gümrük müdürü olarak görev yapan Ayşe Arslantaş, 1956 kilometre ötedeki Hakkari'nin Esendere beldesi sınır kapısına tayin edildi.

    Kadın gümrük müdürü, en batıdan en doğuya atandı
    16 Aralık 2022 - 16:45 - Güncelleme: 16 Aralık 2022 - 17:18



    İzmir Gaziemir'den Hakkari Esendere'ye yani Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna ataması yapılan isim 34 yaşındaki Ayşe Arslantaş! 2019 yılı başında İzmir Adnan Menderes Havaalanı Gümrük Müdürü olarak atanan Arslantaş, bu görevi 3 yıl sürdürdü. 3 yılın ardından Gaziemir'de bulunan Ege Serbest Bölgesi'nde Gümrük Müdürü olarak görevlendirildi.


    Ayşe Arslantaş, göreve başladıkten sonra ilk ziyaretini İran'a gerçekleştirdi.

    Görev yaptığı tüm illerde olduğu gibi 4 yıla yakındır çalıştığı İzmir'de sosyal projelerde yer almasıyla tanınan, renkli kişiliğiyle 'alfa kadınlar' arasında gösterilen Ayşe Arslantaş, bu kez ülkenin batısından, en doğusuna, İran sınırındaki gümrüğe yine müdür olarak tayin edildi.
    Göreve başlayan Ayşe Arslantaş'ın ilk konukları Hakkari İl jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve Hakkari İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar oldu.




    AYŞE ARSLANTAŞ KİMDİR?
    Kayseri doğumlu olan Ayşe Arslantaş, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da yaptı. Gazi Ünversitesi İşletme Bölümü'nden sonra İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Mersin Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Çocukluk hayali olan hukuk bölümünü de yurt dışında bir Hukuk Fakültesi'nde okumaya başladı.



    Çalışma hayatına gümrük teşkilatında başlayan Arslantaş, halen Ticaret Bakanlığı'nda Gümrük Müdürü olarak görevini sürdürüyor. Hizmet vermekte olduğu kurumla birlikte birçok dernekte ve vakıfta yönetim kurulu üyeliği, denetleme kurulu başkanlığı, başkan yardımcılığı, şube başkanlığı görevlerini üstlendi.



    Halen Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Yönetim Kurulu Üyeliği ve İzmir Şube Başkanlığını yürüten Arslantaş, gönüllü olarak çeşitli vakıf ve derneklerde sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Arslantaş, İzmir'e olan sevgisini sosyal medya hesaplarında 'memleketi İzmir' olarak yazarak gösteriyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum