Kadın başkana afiş soruşturması

    İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında “Love Erdoğan” afişlerinin kaldırılması ile ilgili olarak Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma açtı.

    Kadın başkana afiş soruşturması
    21 Aralık 2022 - 13:38
    Selçuk’ta 2021 yılında şehrin birçok noktasına asılan “Love Erdoğan” afişleri izinsiz olduğu gerekçesi ile belediye tarafından kaldırılmıştı.

    Belediye ile AK Parti’yi karşı karşıya getiren olayda aradan 1,5 yıl geçmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı afişlerin kaldırılması ile ilgili olarak Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma açtı.



    NE OLMUŞTU?
    ABD'de dünyanın en ünlü meydanlarından biri olan Times Meydanı'nda FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen bir dernek tarafından 'Stop Erdoğan' yazılı ilan verilmesinin ardından olaya tepkiler sürerken, AK Partililer ilanın yayınlandığı aynı alana 'Love Erdoğan' ilanıyla yanıt vermişti. Türkiye'de de bir çok belediye meydanlarına 'Love Erdoğan' yazılı afişler yerleştirerek olaya tepki gösterirken, Selçuk'ta AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından ilçenin çeşitli yerlerine asılan 'Love Erdoğan' afişleri, izin alınmadığı gerekçesi Selçuk Zabıtası tarafından toplatılmıştı. Toplatılan afişlerin yerine ‘Tek sevdamız Atatürk’ afişleri asılmıştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum