Melisa Yaren Aydınalp

    Kadıköy'de yarı çıplak sokakta dolaşan kadın hakkında flaş karar

    Bağdat Caddesi’nde pankartlı protesto yapan Melisa Yaren Aydınalp gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Aydınalp daha sonrasında serbest bırakılırken hakkında yurtdışı çıkış yasağı verildi.

    Kadıköy'de yarı çıplak sokakta dolaşan kadın hakkında flaş karar
    19 Aralık 2023 - 13:46
    Manken Melisa Yaren Aydınalp 10 Aralık Pazar günü Bağdat Caddesinde yine yürüyerek pankartlı protesto gösterisi yaptı.



    Yarı çıplak bir şekilde cadde de yürüyen Aydınalp çevredekilerin tepki göstermesine rağmen yürümeye devam etti.

    Protesto esnasında bir kişi Aydınalp’e tepki göstererek elindeki pankartı yırtıp yere attı. Pankartın yırtılmasının ardından ikili arasında sözlü tartışma yaşanırken olay sonrasında Melisa Yaren Aydınalp hakkında soruşturma başlatıldı.



    Melisa Aydınalp, "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan Kartal'daki Anadolu Adliyesine getirilerek hakimliğe sevk edildi. Aydınalp hakkında yurtdışı çıkış yasağı konulurken, 3 ay boyunca Pazartesi ve Perşembe günleri en yakın kolluk birimine imza atma şartı getirilerek serbest bırakıldı.



    İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

    Proteste amaçlı yürüyen kadın Melisa Yaren Aydınalp, hakimlikteki sorgusunda verdiği ifade ortaya çıktı.

    İfadesinde elinde 'Memelere özgürlük' yazan bir pankartla protesto hakkını kullanmak için yürüyüş yaptığını ve vücudunun herhangi bir mahrem yerinin açıkta olmadığını bu yüzden hayasızca bir hareketi olmadığını savundu.



    Aydınalp sorgusundaki ifadelerine şöyle devam etti:

    “Ne zaman bu şekilde normal kıyafetlerimle de yürüyüş yapsam gözaltına alınıyorum. Bu durum benim eğitim öğretim hayatımı da aksatıyor. Hakkımda istenen tedbirin reddine karar verilmesini talep ediyorum. Sürekli aynı şeyi yaşıyorum"

    YORUMLAR

    • 0 Yorum