Kabil'den gelen Türkler, korku dolu anları anlattı

    Afganistan'da bulunan Türk vatandaşlarını yurda getiren uçak, İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

    Kabil'den gelen Türkler, korku dolu anları anlattı
    17 Ağustos 2021 - 13:09

    Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilen, aralarında Türk diplomat, işçi ve güvenlik görevlileri ile yabancı uyrukluların da olduğu 324 yolcuyu taşıyan Türk Hava Yolları(THY)'na ait tahliye uçağı saat 16.45 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

    Afganistan'da bulunan Türklerin tahliye edilmesi için "Boeing 777-300 ER" tipi uçak Afganistan'a gönderildi. Tahliye için giden "TK 707" sefer sayılı uçak, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan saat 11.45'te İstanbul'a hareket etti. 324 yolcu taşıyan uçak saat 16.45 sıralarında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Öte yandan, Afganistan'dan getirilen yolcuların korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınacağı öğrenildi. 



    Yaşanan kaos anlarına Kabil Havalimanı'nda tanıklık eden Türkler, yaşadıkları korku dolu anları "Afganlar uçağımızın önünü kesti, uçak tekrar geri döndü ve 5 saat bekledik. Türk askeri gerekli önlemleri aldı" diyerek anlattılar.  Türk Büyükelçiliği'nde görevli olan Şenol Çelik ise "Güvenlik sorunu yaşadığımız anlar oldu. Uçağa bindik ama 4 saate yakın kalkamadık. İnsanlar kendilerini uçağın önüne atıyordu. Bayağı heyecanlı bir yolculuk oldu" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum