İZVAK'ta Ali Erten yeniden Başkan

    İZMİR Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Katılan üyelerin tamamının desteğini alan Ali Erten başkanlığındaki yeni yönetim, üç yıl daha oy birliğiyle göreve geldi.

    İZVAK'ta Ali Erten yeniden Başkan
    18 Nisan 2024 - 12:59
    Tarihi Havagazı Fabrikası’nda geniş katılımla yapılan kongrede Divan Kurulu’nda  Avukat Çağatay Akar, Remzi Noyan Uluğ ve Hüseyin Hamamcı görev yaptılar. 

    Faaliyet raporunu basılı olarak toplantı öncesi dağıtan Başkan Ali Erten, genel kurulda ekran üzerinden geniş bir sunum gerçekleştirdi.



    “Bugün ben ve Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarım sizlerle olmaktan çok mutluyuz.” diyerek sözlerine başlayan Başkan Erten;

    “2016 yılında görevi devraldığımızda vakfımız kapanma aşamasına gelmiş kapanış müracaatı yapılmıştı. Müracaatı geri alarak yeniden ayağa kaldırdık. Stadyum inşaatları teknik ve hukuk destek arazi tahsisleri maddi kaynak yaratma ortak sponsorluklar vs. Üstümüze ne düşüyorsa yapmaya çalıştık. Görev süremiz boyunca barış ve uzlaşı dilinden vazgeçmedik.Günlük tartışmalara hiç girmeden,  ortak akılla hedef ve sonuç odaklı olarak çalıştık. Ama hepsinin ötesinde bütün Türkiye'ye örnek olan bir birlik işbirliği ve dayanışma ve bunun getirdiği ve getireceği kazanımlar elde edildi. Bunlar çok kolay olmadı. Sabırla ve emekle bugünlere gelindi. Birlikte çok güzel işler yaptık. Çok çalıştık. Kulüplerimizle el ele verdik. Sizler ve tüm İzmir destek oldu. Bugün gelinen noktanın asıl mimarları çok değerli kulüplerimizin çok değerli başkan ve yöneticileridir. Mart 2019 yılında kulüp başkanlarımız Türkiye'de bir ilk olarak İşbirliği Protokolü imzaladılar. Bu türk futbol tarihinde yeni bir milat oldu. Sahada birbirleri ile kıyasıya yarışan takımlarımız saha dışında dayanışma ve işbirliği içinde olacaklarını duyurdular. Değerli spor basınımız buna “Futbolda İzmir iklimi” adını verdi. İzmir futbolunun hoşgörü ve sinerji projesi gözüyle baktığımız bu anlayışın oluşmasına öncülük eden kulüp başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onları,  bu şehre kattıkları değerler ve getirdikleri dinamizm için alkışlıyoruz. “dedi.



    “İzmir Spor Master Planı” yol haritamız oldu.

    Birbirinden değerli isimlerden oluşan Danışma Kurulu’muzun 2018 yılında kabul ettiği "İzmir Spor Master Planı", tesisleşme ve kulüplere kalıcı kaynaklar yaratmak konusunda bir nevi yol haritası olduğunu belirten Erten; “Ana hedefimiz 2030 yılına kadar " Her kulübün kendi stadı, kendi kapalı salonu, kendi altyapı geliştirme tesisleri, kendi profesyonel takım kamp tesisleri ve olimpik branşlar yerleşkesi olmalı".Bu beş ana unsur şu anda hiçbir kulübümüzde bir arada bulunmuyor. Ancak hedef koyduk ve oraya doğru ilerliyoruz.” dedi.

    Stadyum inşaatları

    Göreve geldiklerinde en öncelikli konu stadyum inşaatları olduğunu, takımlarımızın iç saha maçlarını bile çevre illerde oynamak zorunda kaldıklarını belirten Erten; “Yönetim Kurulumuz içerisinde yer alan teknik arkadaşlarımızla öncelikli olarak bu konuya odaklandık. Stadyum projelerinde çok kritik müdahalelerimiz ve katkılarımız oldu. İtirazlarda, davalarda kulüplerimizden yana açık taraf olduk, tam hukuki destek verdik. Bütün bu süreçlerden yüzümüzün akıyla çıktık. Ancak en büyük üzüntümüz Karşıyaka Stadı’nın, mesnetsiz dava ve itirazlar nedeni ile tamamlanamaması. Karşıyaka Stadı, ilk başlayan ama maalesef en sona kalan stadyum inşaatı oldu. Bu konuda en mağdur kulübümüz Karşıyaka Spor Kulübü'müz oldu. 5 ayrı dava açıldı. Davalara Karşıyaka Spor Kulübümüzün yanında müdahil olarak katıldık ve savunmalar yaptık.  Bütün İzmir kulüpleri KSK nin bu haklı davasında İZVAK kanalı ile destek verdiler. Bütün davalar kazanıldı. Mart 2024 itibarı ile Danıştay süreçleri de tamamlandı, tüm engeller kalktı. Bu sürece gönüllü olarak katılan  Yönetim Kurulumuzun değerli hukukçu üyelerine ve destek veren herkese huzurlarınızda  teşekkür ediyoruz.” dedi. 



    Karşıyaka ve Göztepe’mize arazi tahsisleri :

    Kulüplerimizin 2030 vizyonlarında altyapı ve olimpik branşların geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Erten; “Karşıyaka Spor Kulübümüz için Mavişehir’de 99520 m2 spor arazisinin tahsisi için kulübümüzle birlikte  4 yıl uğraştık. İlk fikir aşamasından başlayarak proje geliştirme ve sürecin yönetilmesinde önemli katkılar verdik, tam bir işbirliği sergiledik. Bu arazi tahsisi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihindeki en önemli kazanımlarından biri oldu. Göztepe Spor Kulübü’müze tahsis edilen İnciraltı Olimpik Branşlar Yerleşkesi arazisi de, çok sayıda olimpik branşı bulunan kulübümüz için çok önemli bir kazanım oldu.” dedi.

    İzmir Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği :

    “Günümüzde spor ve özelinde futbol, ülkelerin ve kentlerin tanınırlığına, marka değerine, turizmine ve bu olgular üzerinden kent ekonomisine direkt etki etmektedir.” diyen Erten;  “İzmir; futbolun Türkiye’de ilk oynandığı şehir olma ayrıcalığını taşıyor. Bu açıdan İzmir, çok köklü bir spor kültürüne sahip şanslı bir kenttir. Şanlı tarihleri ve kuruluş hikayeleri ile kulüplerimizin, kentimizin tanınırlığına, marka değerine ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı açıktır. Bu katkıların bilimsel yöntemlerle ölçülebilmesi ve elde edilecek verilerin; yatırımcılara, kent yöneticilerine, siyasi temsilcilerine, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşlarına, Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi konunun tüm paydaşlarına sunulmasının doğru, gerekli ve dikkati çekici olacağına inanıyoruz. Bu içerikteki bir bilimsel çalışma başlattık. Bu noktadan hareketle, “İzmir Kulüplerinin ve bunlardan en az birinin ülkenin en üst liginde yer almasının, kent tanınırlığına, marka değerine ve ekonomisine katkısı” konu başlığı altında, konunun en yetkin eğitim kurumu olan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bilimsel temelli bir ortak çalışma için “İşbirliği Protokolü” imzaladık. “Prometeon” firması, bu çalışmamızın sponsoru oldu. Kendilerine  teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın ilk aşamasını 2024 yılı içerisinde sonuçlandırmayı, elde edilecek sonuçları basılı yayın (kitap) haline getirmeyi ve kent futbolunun ve ekonomisinin gelişmesinde yol gösterici olarak, yukarıda sıraladığımız kent ve ülke dinamikleri ile paylaşmayı hedefliyoruz. “ dedi.

    Teşekkürlerimiz var…

    Çok önemli paydaşlarımız ve onlara teşekkür borcumuz var diye Ali Erten, ” Her zaman yanımızda olan şehrimizin siyasi temsilcilerine, Gençlik ve Spor Bakanlığımız teşkilatına, İzmir Büyükşehir Belediyemize, Başta Sayın Mahmut Özgener, Sayın Ender Yorgancılar, Sayın Işınsu Kestelli olmak üzere tüm Oda başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sponsorlarımıza, İZVAK’ın geçmiş dönem başkan ve yöneticilerimize, başarı hikayelerinin gerçek sahibi kulüp başkanlarımıza, emek veren tüm yöneticilerimize, desteğini esirgemeyen spor basınımıza ve tüm spor emekçilerimize, tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum.

    Yapılan oylama sonucunda,  Ali Erten başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu katılanların tamamının oyunu alarak oy birliği ile seçildiler.

    3 yıl süre ile yeniden seçilen Yönetim Kurulu adına bir teşekkür konuşması yapan   Erten, “Bize emanet ettiğiniz bayrağı Yönetim Kurulumuzdaki çok değerli arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde taşımaya ve sizlere layık olmaya çalışacağız. Kulüplerimiz, ortalama yüz yıllık şanlı tarihleri ile en değerli markalarımız ve kent miraslarımızdır. Onların,daha güçlü bir şekilde geleceğe taşınmaları için bütün gücümüzü, bilgi ve birikimimizi kullanacağız. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bunun için gereken her kapıyı çalmaya devam edeceğiz.” dedi.
     
    Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile seçilen, Ali Erten başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı :

    Yönetim Kurulu :

    Talat Papatya, Ercan Korkmaz, Erdem Meço, Fatih Tanfer, Sinan Bezircilioğlu, Sabri Sevenoğlu,Turhan Gürsel Urhan, Elif Sağlamer, Sedef Üstüner, Saliha Ayda Maç, Hasan Ercazip, Mustafa Avcı, Engin Kurt, A.Suavi Yardımoğlu, Emre Can, Bedri Cumhur Doğu, Sidal Çandarlı, Aktuğ Sönmez, Furkan Eren Uzyıldırım, Gökhan Kışla, Necdet Bayatsapan, Hakan Düzdemir ve Mutlu Yılmaz  

    Denetim Kurulu:

    Ömer Gökhan Tuncer, Remzi Noyan Uluğ, Mesut Tekaslan, Doğan Mutlu, Bülent Türkekul ve Tunç İlada     
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum