• Reklam

İZTO Çocuk Meclisi'nde başkandan 'Okul yapalım' talimatı

İZMİR Ticaret Odası (İZTO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak 'Çocuk Meclisi' oluşturdu. Meclis'te yapılan koltuk devrinin ardından çocuklar, tüm yönetim kademelerindeki koltuklara oturarak Meclis'i yönetti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in yerine geçen 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Serra Yılmaz'ın ilk talimatı 'Okul yapalım' oldu.

İZTO Çocuk Meclisi'nde başkandan 'Okul yapalım' talimatı
23 Nisan 2022 - 14:26 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 - 14:27

Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yıldönümü nedeniyle oluşturulan İZTO Çocuk Meclisi, renkli görüntülere sahne oldu. 4-13 yaş aralığındaki 65 çocuktan oluşan Meclis'te, toplantı boyunca yönetim kademesindeki tüm koltuklar çocuklara devredildi.

Koltuk devrinin ardından İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in koltuğuna 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Serra Yılmaz oturdu. İleride okul yapmak istediğini belirten minik Serra, yönetim kuruluna ilk talimatını verdi.

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz'ın görevini ise, 9 yaşındaki Zübeyde Hanım Koleji 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Yağmur Yeşiltay devraldı. Meclisin açılışını yapan küçük Meclis Başkanı, '23 Nisan Çocuk Meclisi oturumunu açıyorum' diyerek söz almak isteyen meclis üyesi miniklerle sohbet etti. Toplantıda ayrıca İZTO Yönetim Kurulu üyelikleri ve Meclis Divan üyeliklerinin koltuk devirleri yapılarak çocuklara teslim edildi.

2 YIL SONRA YENİDEN

Açılış konuşmasında her 23 Nisan'da geleneksel olarak koltukların çocuklara devredildiğini hatırlatan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Pandemi nedeniyle iki yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı, sadece evlerimizin pencerelerini, balkonlarını süsleyerek, sanal ortamlarda içimiz buruk kutlamak zorunda kaldık. Bu sene, yeniden bu meclis çatısı altında çocuklarımızın seslerini duyduğumuz, yüzlerini gördüğümüz, bu anlamlı ve değerli günü onlarla yan yana kutlayabildiğimiz için çok mutluyuz, gururluyuz" dedi.

"BU KOLTUKLARA SİZLER OTURACAKSINIZ"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu ifade eden Özgener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün burada, yarının büyüklerini, başkanlarını, iş insanlarını, sanatçılarını, kısacası siz değerli çocuklarımızı dinlemek için bulunuyoruz. Sizler, ülkemizin, geleceğimizin asıl sahiplerisiniz. Bizlerin asli görevi ise; sizleri bekleyen görevler ve sorumluluklar için önünüzü açmak, sizleri daha donanımlı, bilgili, eğitimli ve tecrübe sahibi olmanız için tüm fırsatları seferber etmek. Bu koltuklara, yakın gelecekte sizler oturacaksınız. En büyük temennimiz; çalışmalarınızla, başarılarınızla, aldığınız bayrağı çok daha ileriye taşımanız. Bunu gerçekleştireceğinize olan inancımız tam."

ÇOCUKLARA HEDİYE SÜRPRİZİ

Toplantının sonunda, Meclis'e katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler verildi. İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit tarafından hazırlanan oyuncaklar, çocuklara dağıtıldı. Çocuk Meclisi, Türk bayrakları eşliğinde İzmir Marşı'nın söylenmesiyle sona erdi. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum