İZTO Başkanı Özgener: Tüm odağımızı ekonomiye çevirmeliyiz

    İZMİR Ticaret Odası (İZTO) mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Seçim sürecinin sona ermesiyle birlikte artık tüm odağımızı ekonomiye çevirmeli ve ülke olarak sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflemeliyiz" dedi.

    İZTO Başkanı Özgener: Tüm odağımızı ekonomiye çevirmeliyiz
    29 Mayıs 2023 - 18:06 - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 - 18:07

    İZTO mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz idaresinde gerçekleştirildi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerinin katılımıyla İZTO Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan toplantıda, kent ve ülke ekonomisine ilişkin gelişmeler masaya yatırıldı. Mecliste konuşan Özgener, 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimleri sonrasında yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Seçim sonrasında artık yönün ekonomiye çevrilmesi gerektiğini belirten Özgener, yeni dönem ekonomi politikalarının açıklanması gerektiğini ifade etti.

    'TÜM ODAĞIMIZI EKONOMİYE ÇEVİRMELİYİZ'

    Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz jeopolitik konumu, bereketli toprakları, yer altı kaynakları, temiz enerji kapasitesi, kalifiye insan kaynağı, esnek ve güçlü üretim altyapısıyla büyük bir potansiyele sahip. Seçim sürecinin sona ermesiyle birlikte artık tüm odağımızı ekonomiye çevirmeli ve ülke olarak sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflemeliyiz. Reel sektörü ve topyekun kalkınmayı desteklemesini umduğumuz yeni dönem ekonomi politikalarının açıklanmasını bekliyoruz. Ülkemizin tüm ekonomik birimlerinin ihtiyaçlarını dikkate alan kapsayıcı, orta ve uzun vadeli perspektifle tasarlanacak yeni politikaların ülkemizin güven ve istikrar ortamına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu temel ve net politika tercihlerinin açıklanması, Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünen yabancıların, ihtiyaç duydukları istikrar ve güven ortamını güçlendirecektir. Aynı zamanda, 28'inci dönemde hizmet verecek hükümetin en kısa sürede kurulması, ülkemizin yeniden en önemli gündemi olan ekonomiye yoğunlaşılmasını sağlayacaktır."

    TORBALI OSB İÇİN YENİ GİRİŞİM

    Seçime odaklandığı dönemde oda olarak projelerini devam ettiklerini dile getiren Özgener, Bilişim Vadisi İzmir, Bilişim Vadisi İstanbul ve Bilişim Vadisi Bakü'nün açılış törenlerinin İzmir'de yapıldığı belirtti. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Bilişim Vadisi arasında imzalanan protokol ile Bilişim Vadisi'nin bir iş birliği kuruluşu haline geldiğini ifade eden Özgener, İzQ'da yer alan ve kriterlere uygun girişimcilerin teknopark ve AR-GE faaliyetlerine yönelik tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacağını anlattı. Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesini  ve sektöre daha fazla katkıda bulunmasını sağlayacak sürecin resmi olarak tamamlandığına değinen Özgener, "Böylece, Torbalı İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti hazineye ait olan 715 bin 143 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, organize sanayi bölgesi olarak kullanılacak. Ayrıca Torbalı OSB'nin kuzey batısında bulunan ve TOKİ tarafından mesken yapılmak üzere planlanan yaklaşık 14 hektarlık alanın, projemize dahil edilmesi hususunda görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
    Gelinlik, damatlık, abiye sektöründe bulunan 34 sektör temsilcisini İsrail'deki firmalarla Tel Aviv'de toplam 218 görüşme gerçekleştirerek yeni iş bağlantıları kurulduğunu belirten Özgener, "Tıbbi cihaz ve malzeme sektöründen 10 üye ile birlikte önce Paris'te 15 Fransız, sonrasında ise Madrid'te 14 İspanyol firması ile yaklaşık 160 görüşme gerçekleştirdik" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum