İZTO Başkanı Özgener son mecliste üyelere seslendi

    İzmir Ticaret Odası (İZTO) eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Mahmut Özgener, 4,5 yıllık görev süresince kentin ekonomik kalkınması için artı değerler üretip ticaret hayatını daha üst seviyelere taşımak için çalıştıklarını söyledi.

    İZTO Başkanı Özgener son mecliste üyelere seslendi
    28 Eylül 2022 - 00:36 - Güncelleme: 28 Eylül 2022 - 00:39

     İzmir Ticaret Odası (İZTO) eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 4,5 yıllık görev süresince kentin ekonomik kalkınması için artı değerler üretip ticaret hayatını daha üst seviyelere taşımak için çalıştıklarını söyledi. Şimdiye kadar başkanlık görevi için bir rakibi bulunmayan Özgener, bundan sonra da İzmir'in çok sektörlü yapısını dikkate alarak üyelere verdikleri hizmette sürdürülebilirliği baz alacaklarını belirtti. 

    İzmir'de 14 Nisan 2018'de yapılan seçimlerde 174 meclis üyesinin 151'inin oyunu alarak İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu, 3 Ekim'de sandık başına giderek seçime girecek. Toplam 80 meslek komitesinde yer alacak komite üyeleri, meclis üyeleri ve disiplin kurulu üyelerinin belirleneceği seçimin ardından 8 Ekim'de ise Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek. 4,5 yıldır başkanlık görevini sürdüren ve yeni dönemde henüz bir rakip adayın çıkmadığı İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, seçimden önceki son meclis toplantısında konuşma yaparak meclis üyelerine seslendi.

    Görev süresi boyunca hayata geçirdiği projeler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özgener, önümüzdeki dönemde daha çok kenetlenerek belirsizlikleri aşmayı sağlayacak refleksler geliştireceklerini dile getirdi. Özgener konuşmasında İzmir ekonomisinde önemli potansiyele sahip alanlardan birinin kruvaziyer turizmi olduğuna dikkat çekerek "Avrupa'nın lider kruvaziyer destinasyonu olan İzmir'e 2017 yılı Kasım ayından bu yana ne yazık ki kruvaziyer gemileri yanaşmıyordu. Odamızın ve İzmir Büyükşehir Belediye'mizin girişimleriyle 2022 yılının Ağustos ayına kadar İzmir Alsancak Limanı'na 14 sefer ile 17 bin 339 kruvaziyer yolcu geldi, yıl sonuna kadar 17 sefer daha yapılması planlanıyor" dedi. Pandemide vergi, sosyal güvenlik primleri ve kredi borçlarının ötelenmesi ile kredi şartlarının üyeler lehine iyileştirilmesi yönünde girişimler yaptıklarını ifade eden Özgener, üyelerin ihtiyaç duyduğu finansal desteğe çözüm oluşturmak için Türkiye genelinde Nefes Kredisi'ne en çok kaynak ayıran üçüncü oda olduklarını açıkladı. Özgener, ayırdıkları kaynaklarla toplamda, 4 bin 315 üyeye, 342 milyon 542 bin 500 lira kredi verilmesini sağladıklarını açıkladı.

    'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ BAZ ALACAĞIZ'

    Seçimden önceki son meclis toplantısında konuşurken duygulandığını ifade eden Başkan Mahmut Özgener, daha önceki deneyimler ve başarıların verdiği güçle çalışacaklarını dile getirerek şunları söyledi:

    "Yapacağımız projelerde ve çalışmalarda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her kesimin fikrini almaya azami özen göstereceğiz. Yaptığımız işler öncesinde araştırmalarımızı iyi yapmıyorsak, planlama konusunda sorun yaşıyorsak, orta ve uzun vadede işimizi nasıl geliştireceğimizi en baştan düşünmüyorsak, sürdürülebilirlik konusunda başarılı olamayız. Biz de güzel İzmir'imizin çok sektörlü yapısını dikkate alarak; dijital ve yeşil dönüşüm ekseninde, tarımda, ticarette, sanayide, turizmde, eğitimde, sağlıkta, girişimcilikte ve üyelerimize verdiğimiz hizmette sürdürülebilirliği baz alarak çalışacağız."

    'YAŞADIĞIM KENTE HİZMET ETMEK FARKLI'

    Önümüzdeki dönemde aynı heves ve anlayışla başarılı olacaklarına inandığını kaydeden Mahmut Özgener, çok sevdiği İzmir'in ticari, kültürel ve sosyal hayatına verdiği hizmetin değerli olduğuna dikkat çekti. Özgener şöyle devam etti: "4.5 yıllık görev süremiz boyunca yaptığımız tüm çalışmalarda emeği geçen başta değerli çalışma arkadaşlarım Yönetim Kurulu Üyelerimize, Meclis Başkanımıza ve Meclis Başkanlık Divanımıza, Meclis ve Disiplin Kurulu Üyelerimize, Komite Üyelerimize ve çalışanlarımıza tekrar teşekkür etmek isterim. Ayrıca projelerimize katkı koyan Oda ve Borsalarımız başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Sözlerime son vermeden önce özellikle şunu ifade etmek isterim, geçmiş dönemde birçok kurumda çok önemli görevler üstlendim, oralarda da çok kıymetli, bugüne kadar uzanan dostluklar edindim. Ancak burada doğduğum, yaşadığım, doyduğum kente hizmet etmenin benim için çok farklı bir anlam ifade ettiğini özellikle belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından meclis üyeleri Mahmut Özgener'i ayakta alkışladı. Bazı meclis üyelerinin de konuşmalarından sonra meclis üyeliği görevini sonlandıranlara plaketleri takdim edildi.

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum