İZSU, Menderes'in alt yapısını yenilemek için harekete geçti

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes'in çağdaş bir altyapıya kavuşması için kapsamlı bir çalışma başlattı. İlçedeki kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatları için yaklaşık 17 milyon liralık yatırım yapılacağı bildirildi.

    İZSU, Menderes'in alt yapısını yenilemek için harekete geçti
    05 Temmuz 2022 - 13:16 - Güncelleme: 05 Temmuz 2022 - 13:17

    İzmir genelinde altyapı çalışmalarını sürdüren İZSU, Menderes'i daha sağlıklı bir altyapıyla buluşturmak için kapsamlı bir projeyi hayata geçirdi. İlçede 2 farklı bölgede sürdürülen çalışmalar kapsamında 13 kilometrelik atık su ve yağmur suyu hattı imalatı yapılacak. İZSU, sürdürdüğü çalışmalarla ilçenin eskiyen kanal altyapısını yenileyerek, yaşanabilecek olası taşkınların önüne geçilmesini hedefliyor. Gümüldür'ün Atatürk, Fevzi Çakmak mahalleleri ile Özdere Çukuraltı mahallesinde 4 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı yapılacak. Hatların tamamlanmasının ardından bölgedeki atık sular 2 adet baca içi terfi merkezi ile toplanarak Özdere Atıksu Arıtma Tesisine iletilecek.

    6 MAHALLEDE YAĞMUR SUYU AYRIŞTIRILIYOR

    Menderes'in Ataköy, Çamönü, Değirmendere Atatürk, Değirmendere Fevzi Çakmak, Değirmendere İnönü ve Karakuyu mahallelerinde ise 7 kilometrelik atık su ve 2 kilometrelik yağmur suyu hattının imalatları başladı. Atık su ve yağmur sularını ayrıştırma çalışmaları ile bölgenin daha güçlü bir altyapıya kavuşacağı kaybedildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum