• Reklam

İZSU Genel Müdürü: İzmir'de tüm musluklardan su içilebilir!

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, "Gururla söylüyorum bugün şehrimizdeki tüm musluklardan içilebilir su akıyor” dedi.

İZSU Genel Müdürü: İzmir'de tüm musluklardan su içilebilir!
27 Nisan 2023 - 16:47
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  ‘100 Yıl 100 Proje’ başlığı ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, “Bugün Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in 'İzmir'i doğayla uyumlu yaşamın öncü şehri' yapma hedefi doğrultusunda oluşturduğumuz stratejiyi ve bu hedefe odaklanan birbirinden önemli projeleri sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Son 4 dört yılda hedeflerimize ulaşma yönünde büyük mesafeler kat etmenin mutluluğunu ve artık yeni bir safhaya geçmenin heyecanını yaşıyoruz. Birazdan sözü sayın başkanımıza bırakacağım ve kendisi sizlere bugün burada toplanmamıza neden olan ve böylesine heyecanlı olmamıza yol açan vizyonu, önümüzdeki 1 yıl içinde hayata geçirilecek projeleri anlatacak. Ama öncesinde ben sizlere İZSU'dan biraz bahsetmek istiyorum” dedi.

DEVASA ALTYAPI YATIRIMLARINA İMZA ATIYORUZ
İZSU’nun hizmet götürdüğü alanlara dikkat çeken Köseoğlu, “30 ilçemizin tamamı... 12 bin kilometre kare yüzölçümü... 5 milyona ulaşan bir nüfus... 2 milyonu bulan abonelik sayısı... İşte; İZSU Genel Müdürlüğü'nün hizmet verdiği alan ve bu hizmetlerden yararlanan kitle... Bütün İzmir ve bütün İzmirliler... Yani özetle, merkezden, en uzak köye kadar her yerde, her mahallede, her binada biz varız... 365 gün 24 saat kesintisiz görev başındayız... Suyun kaynağından çıkarılıp içme suyu haline getirilmesi, ardından tüm şehre ulaştırılması, atık suların toplanıp arıtma tesislerine iletilmesi ve orada arıtılması, Su havzalarının korunması, şehrin afetlere dirençli hale getirilmesi, iklim krizi nedeniyle değişen yağış rejiminin sellere neden olmaması için gerekli. Derelerin ıslahı, temizliği ve körfezimizin temizlenmesi, yatırımların yapılması, Tüm bu faaliyetlerin içinde IZSU Genel Müdürlüğümüz var... Üstelik büyük bir başarı hikâyesinin kahramanı olarak... Gururla söylüyorum bugün şehrimizdeki tüm musluklardan içilebilir su akıyor. Bugün İzmir'in yüzde 99'u atık su arıtma hizmetlerinden yararlanıyor. Bugün Türkiye'de en yüksek oranda Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik arıtma yapan kent konumundayız... Ve bugün İzmir tarihinin en büyük altyapı yatırımlarına imza atıyoruz” diye konuştu.
Köseoğlu, “Yaklaşık 20 milyar liralık bir bütçe ile 2023 yılı içinde tamamlayacağımız veya bu yıl temelini atıp bir yılda bitireceğimiz 100 proje ile İzmir'in en hayati sorunlarını çözüyoruz. Mesela İzmir'in en değerli varlığı körfezi yaşatmak ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında körfez kirliliği gibi bir sorunun varlığını yaşamımızdan çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, bütçemizden çok büyük bir pay ayırıyoruz. Çiğli Atık su Arıtma Tesisi'nin revizyonu ve kapasitesini artırmak için yürüttüğümüz projeleri ve bu anlamdaki çok önemli gelişmeleri birazdan sayın başkanımız sizlerle paylaşacak. İklim krizi ile mücadele hedefi doğrultusunda içme suyu hatlarını yeniliyor, toprak altındaki su kayıp ve kaçaklarını engelliyoruz. Arıtma tesislerimizden çıkan suyu geri kazanarak tarımsal kullanıma sunuyoruz. Sondaj kuyuları açarak kırsalda yaşam ve üretimin devamını sağlıyoruz. Tesislerimizin ihtiyaç duyduğu temiz enerjiyi üretmek için yatırımlar yapıyoruz... Selleri ve taşkınları önlemek için yağmur suyu ayrıştırma yatırımlarını hayata geçiriyoruz. 200 noktada yaptığımız yatırımlarla su baskınlarının önüne geçtik. Şimdi sırada çok daha büyük ve çok daha önem taşıyan projelerimiz var... Bugün Sayın Başkanımızın açıklayacağı 100 projeyle birlikte İZSU Genel Müdürlüğü'nün ülkemizi aşan bir vizyonla dünyada örnek gösterilecek bir atılımın eşiğinde olduğunu göreceksiniz... İZSU Genel Müdürlüğü gelenekleri olan, tarihsel köklerine bağlı bir kurumdur. Bir kamu kurumu olmanın gerektirdiği ciddiyet ve sorumluluğu taşıyan, Zaman ve koşul tanımayan, bilimsel veriler ışığında teknik çözümler üreten, Halka hizmet etmenin temel görevleri olduğunu bilen bir teşkilattır İZSU... Böylesine prestijli bir yapının genel müdürlüğünü yapma onuruna beni layık gören Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e, kurumumuzun özverili çalışanlarına, liyakatli yöneticilerine ve her zaman desteklerini arkamızda hissettiğimiz İzmirlilere sonsuz teşekkürlerimi arz ederim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum