İzmirlilere 'namussuz' diyen kadının ilk duruşması

    İzmirlileri hedef alan ve sosyal medyadan ‘Namussuz gavur İzmirli’ diyerek hakaret eden rektör annesi Zekiye Çomaklı’nın ilk duruşması yapıldı.

    İzmirlilere 'namussuz' diyen kadının ilk duruşması
    03 Kasım 2021 - 13:14

    Türkiye’de Mart 2020’den bu yana corona virüsü ile mücadele devam ederken, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın annesi olduğu öne sürülen Zekiye Çomaklı’nın pandemi sürecinde yaptığı paylaşım gündeme bomba gibi düşmüştü. Hıristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak virüse karşı mücadele ettiğini söyleyen Çomaklı, İzmirliler için de ‘namussuz gavur’ ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu paylaşım nedeniyle geçtiğimiz hafta ilk duruşma Ankara’da yapıldı.

    Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın annesi olduğu iddia edilen Zekiye Çomaklı, Pandemi nedeniyle Hıristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, “Bizim İzmir’deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun” ifadelerini kullanmıştı. İzmirlilere hakaret davasında ilk duruşma yapıldı. Duruşmaya “Ben Cumhuriyet kadınıyım, Atatürk ve İzmir aşığıyım” diyen iş insanı Dilek Köktaş katılım sağladı.

    Duruşmaya tek katılım sağlayan kişi olan Dilek Köktaş, “Bu ucube şahıs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici paylaşımı ile bir toplumu galeyana getirmeye çalışıyor. İzmirlilere onur kırıcı sözler sarf ederek, gururla ve onurla birlikte yaşadığımız hemşerilerimizi küçük düşürerek, İzmirlilerin din ve namus bütünlüğüne saldırmıştır. Yargıtay içtihatlarına göre 'Gavur ve namussuz' gibi cümleler hakaret, onur kırıcı ve şerefe karşı işlenmiş suç olarak nitelendirilmiştir. İzmir’in ve İzmirlinin marka değerine zarar vermiştir” diye konuştu. Mahkemenin, sonraki duruşmaya Çomaklı’nın zorla getirilmesi kararı aldığı öğrenildi.

    Söz konusu paylaşıma tepki gösteren diğer isimler olan İzmir Milletvekilleri Dursun Müsavat Dervişoğlu (İYİ PARTİ), Atilla Sertel (CHP), Aytun Çıray (İYİ PARTİ), Mahir Polat (CHP), Murat Bakan (CHP), Sevda Erdan Kılıç (CHP), Kamil Okyay Sındır (CHP), Tacattin Bayır (CHP), CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu ise duruşmaya katılım sağlamadılar.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum