İzmirliler UNESCO adayı Gediz Deltası'nda buluşuyor

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği'nin iş birliğiyle 18 Aralık saat 13.00'te Gediz Deltası'nda Kuş Gözlem Yürüyüşü düzenleniyor. UNESCO Dünya Doğa Mirası adayı Gediz Deltası'ndaki yürüyüş için Kaklıç Kavşağı Otobüs Durağı karşısında buluşulacak.

    İzmirliler UNESCO adayı Gediz Deltası'nda buluşuyor
    14 Aralık 2021 - 13:07 - Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 13:07
    Gediz Deltası'nda Kuş Gözlem Yürüyüşü ile  Türkiye'nin en önemli doğal alanları arasında yer alan deltadaki etkinlikle İzmirlilerin bölgedeki yaşama tanıklık etmeleri, flamingoları, pelikanları ve pek çok farklı canlı türünü gözlemlemeleri hedefleniyor. Kuş Gözlem Yürüyüşü etkinliğinde Doğa Derneği ekibi Gediz Deltası hakkında bilgilendirme yapacak. Ardından kuşlar ve Gediz Deltası'ndaki yaşam teleskop ve dürbünler yardımıyla yakından izlenecek.

    'İZMİRLİLERİN DELTAYLA İLİŞKİSİ GÜÇLENMELİ'

    İzmirlilerin Gediz'le ilişkilerinin güçlenmesinin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Mavişehir'den başlayan, Sasalı kıyılarından Foça tepelerine kadar uzanan Gediz Deltası'nın İzmirlilerin hayatında daha çok yer edinmesini sağlamak istiyoruz. Dünya flamingo nüfusunun yüzde onuna ev sahipliği yapan ve 300 kuş türünün gözlemlendiği delta, metropol alan içinde bulunan yeryüzündeki nadir sulak alanlardan biri. Ulusal ve uluslararası yasalarla koruma altına alınsa da tehlike altındaki doğal alanlar arasında yer alan Gediz'e sahip çıkmak hepimizin görevi" dedi.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum