İzmirli ünlü rallici işadamı yaşama veda etti

    Türk ekonomisine 1910 yılından bu yana hizmet veren köklü Atay ailesine ait Atay Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atay vefat etti. Atay, motor sporlarında şampiyonluklar almıştı.

    İzmirli ünlü rallici işadamı yaşama veda etti
    30 Ocak 2022 - 14:34

    Uzun süreden bu yana kalp yetmezliği çeken ve bir süre önce Amerika'da operasyon geçiren 56 yaşındaki Ahmet Atay, 1.5 ay önce tekrar özel bir hastaneye kaldırıldı. Dün fenalaşan Atay, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. İşadamı Atay'ın vefatı, yakınlarını, sevenlerini iş dünyasını ve motor sporları camiasını derinden üzdü.
    Tanınmış işadamı Atay, yarın Alsancak Hocazade Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aydın'daki aile mezarlığı'nda toprağa verilecek.
    Aydın'ın köklü ailerinden Atay'lara ait olan ve merkezi İzmir'de bulunan Atay Holding'in temelleri 1910 yılında kömür işletmeciliği ile atıldı. Holding, halen madencilik sektöründe kömür ve mermer, tarım sektöründe zeytin, incir ve üzüm yetiştiriciliği, gıda sektöründe zeytinyağı üreticiliği, ticaret sektöründe akaryakıt bayiliği ile ekonomiye katkılar sunuyor.
    Atay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Atay'ın üç çocuğundan biri olan Ahmet Atay, aynı zamanda holdingin yönetim kurulu üyeliği yapıyordu. Ahmet Atay ayrıca 2015'e kadar motor sporları yarışlarında kupalar almış bir ralliciydi.


    Atay Holding Yönetim Kurulu

    AHMET ATAY KİMDİR?

    Ahmet Atay 04.05.1966 yılında İzmir'de doğmuştur. The American College of Switzerland'de İşletme eğitimi almıştır. Atay Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi'dir. Kişisel ilgi alanları arasında otomobil, motor sporları, denizcilik, balık avlamak ve seyahat bulunmaktadır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Sosyal aktiviteleri arasında Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyeliği, Kültürpark Tenis Kulübü Üyeliği bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.


    Saba-Ahmet Atay
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum