İzmirli ünlü Mimar Kamil Yıldırım vefat etti

    İzmir ve Çeşme ilçesinin tanınınmış simalarından Yüksek Mimar Kamil Yıldırım, 78 yaşında hayatını kaybetti.

    İzmirli ünlü Mimar Kamil Yıldırım vefat etti
    22 Aralık 2022 - 16:34 - Güncelleme: 22 Aralık 2022 - 16:39
    Bir süredir tedavi gören Yıldırım, bu sabah hayata gözlerini yumdu. 56 yıllık meslek yaşamındaki başarıları, cemiyet hayatı ve sivil toplum kuruluşlarındaki deneyimleriyle İzmir’in sevilen isimlerinden olan Yıldırım, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın da kurucuları arasındaydı.
    Turgutlu Halilbeyli Sağlık Ocağı ve Dereköy Camisi şadırvanının inşaatlarını yapan ve birçok kuruluşa yardımlarını sürdüren hayırsever işadamı 1992 yılından beri İzmir Ticaret Odası ve Mimarlar Odası’nda faaliyetlerini sürdürmekteydi. Yıldırım 20 yıl süresince İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği yaptı.



    Yüksek Mimar Kamil Yıldırım kimdir?
    1944 yılında Turgutlu’da dünyaya geldi. İlköğretimini Turgutlu’da tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. 
    Mimar Sinan Üniversitesi’nde çok değerli hocalardan ders alıp 1966 yılında mezun olduktan sonra mimarlık ve müteahhitlik yapmaya devam etti.
    İzmir ve çevresinde birçok bina, işyeri, otel, villa ve konut inşaatı yapan Protor Proje Şirketi’nde ticari faaliyetlerini son günlerine kadar sürdürdü.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum