İzmirli ünlü çevre avukatı yaşamını yitirdi

    İzmir Barosu’na bağlı çevre avukatlarından Hilal Küey, yaklaşık üç-dört yıldır süren kanser tedavisinin ardından yaşamını yitirdi.

    İzmirli ünlü çevre avukatı yaşamını yitirdi
    29 Temmuz 2021 - 12:55 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 12:58

    Avukat Küey, Yortanlı Barajı’nın suları altında kalan Allianoi Antik Kenti’ni kurtarmak için ve dünyanın en eski Roman yerleşimlerinden biri sayılan Sulukule’nin kentsel dönüşüm gerekçesiyle yıkılmasına karşı verdiği mücadeleler ile tanınıyordu.

    Avukat Arif Ali Cangı, yaptığı açıklamada “Allianoi için verdiğimiz mücadelede en son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmuş ve haklılığımızı kanıtlamıştık. Son başvuruda Hilal Küey hasta olduğu için davaya katılamamıştı. Ancak o süreci hep birlikte götürmüştük. Kendisi Allianoi Girişim Grubu’nun sözcüsüydü” ifadelerini kullandı.

    ‘Her fırsatta barışın çağrısını yapardı’

    Hilal Küey’in Körfez Savaşı sonrasında kurulan Irak Dünya Mahkemesi’nde de önemli katkıları olduğunu belirten Cangı, “Her fırsatta barışın çağrısını yapan, savaş suçlularını vicdanlarda mahkûm eden çok güzel ve kıymetli bir insandı” dedi.

    Ölümünden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu dile getiren Cangı, “Çok ince ruhlu, yaşam dolu, ölümün hiç yakışmadığı bir insan” sözlerini söyledi. (Yeşil Gazete)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum