İzmirli sportif direktör hayatını kaybetti

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın enkazı altında kalan Hatayspor sportif direktörü Taner Savut, hayatını kaybetti.

    İzmirli sportif direktör hayatını kaybetti
    21 Şubat 2023 - 09:56 - Güncelleme: 21 Şubat 2023 - 11:11
    Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde Hatay'da enkaz altında kalan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un cansız bedenine ulaşıdı.

    DNA ÖRNEĞİNDE  UYUM TESPİT EDİLDİ

    Enkaz altında kalan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ile ilgili üzücü bir gelişme yaşandı. Savut'a benzeyen bir cenazenin Adana'da olduğu belirlenince kardeşinden DNA örneği alındı. Ağabeyi Taner Savut'u yüzüğünden teşhis eden Ali Savut'un ayrıca DNA'sının da yüzde 90 uyum tespit edildiği öğrenildi.



    TANER SAVUT KİMDİR?

    10 Ağustos 1974 İzmir doğumlu Taner Savut futbola 12 yaşında İzmirspor'un altyapısında başladı. Yine İzmirspor'da profesyonel olan Taner Savut daha sonra sırasıyla; Fenerbahçe, Göztepe, Siirt Jetpa Spor, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor formaları giydi. Bu takımlarda 18 yıl profesyonel futbol oynayıp, yaklaşık 500 resmi maça çıkan Taner Savut aktif futbol hayatını sonlandırdıktan sonra Sportif Direktörlük görevi yaptı. Toplamda 7 sezon olmak üzere, 5 sezon Alanyaspor, 2 sezon Manisa Futbol Kulübü'nde Sportif Direktörlük görevi yürüttü. Taner Savut UEFA – B Antrenörlük Lisansı'na ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Direktörlük belgesine sahiptir. Taner Savut, Hatayspor'da sportif direktörlük görevini sürdürmektedir.



    FENERBAHÇE'DE OYNADI

    Taner Savut 1997 yılında İzmirspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-Lacivertli ekipte iki sezon boyunca top koşturan Taner Savut, 30 kez Fenerbahçe forması giydi. Sağ kanatta görev alan futbolcu 1999 yılında Fenerbahçe'den ayrılarak Siirt Jetpa Kulübü'ne transfer oldu.

    VOLKAN DEMİREL'İN KORUDUĞU FENERBAHÇE KALESİNE GOLÜ VAR

    Sarı-Lacivertli ekipten ayrıldıktan yıllar sonra Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye rakip olan Taner Savut, Alanyaspor forması ile şimdilerde Hatayspor Teknik Direktörü olan Volkan Demirel'in koruduğu kaleye bir de gol attı. 2007-2008 sezonu Türkiye Kupası'nda Alanyaspor sahasında Fenerbahçe 10-3 mağlup olurken Akdeniz temsilcisinin ilk golünü Taner Savut kaydetmişti.

    YILLAR SONRA HATAY'DA BULUŞTULAR

    Kaderin cilvesi olsa gerek Taner Savut ve Volkan Demirel bu golden 15 yıl sonra Hatayspor'un başarısı için bir araya gelmişti. Hatay'ı vuran depremde Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut enkaz altında kalırken Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel günlerce takım arkadaşından gelecek iyi haberi bekledi ancak Savut'un cansız bedeni dün enkaz altından çıkarıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum