İzmirli sörf antrenörü koronaya yenildi

    Bir ay önce Covid-19 testi pozitif çıkan ve durumu kötüleşince Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılan 48 yaşındaki tanınmış sporcu Talat Aşıkoğlu, dün hayatını kaybetti.

    İzmirli sörf antrenörü koronaya yenildi
    01 Aralık 2020 - 13:48

    Çeşme'deki Çağla Kubat Windsurf Akademi ortağı ve kulübün antrenörü olan Karşıyakalı  koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Akademide çocuk kamplarının sorumlusu olan ve pek çok başarılı sporcu yetiştiren Talat Aşıkoğlu bir çocuk babasıydı. Kendi yaş kategorisinin Türkiye şampiyonu olan Aşıkoğlu'nun vefatı spor camiasını ve yakınlarını yasa boğdu. 
    İş ortağı Çağla Kubat, Aşıkoğlu'nu kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, "Hem ortağım hem de çocukluk arkadaşımdı. Sporculuk kariyerimde hep birlikte yarıştık. Bir oğlu var. Bir aydır koronayla savaşıyordu dün gece kaybettik. Çok üzgünüz" dedi

    Talat Aşıkoğlu kimdir?

    2005 yılında şirketini satıp, sörfü hayatının merkezine koydu. Bir yandan yarışırken, diğer taraftan da yaz kamplarına devam eden çocukları sörfle tanıştırdı ve bir ilham yaratma şansına sahip oldu. Çocuk kamplarının adını Talent Kamp koydu. 2016 yılında Talent Kamp Çağla Kubat Akademi’ye taşındı. Çok iyi altyapı ve malzemelerin yanında, turistik deformasyonlardan uzak ve çocuklar için ideal bir sahile...Böylece aynı vizyonda ve çok farklı imkanlara sahip ortakların bir araya gelmesi ile güçlü bir sinerji alanı oluştu. Kamplarda yetişen onlarca çocuk sıfırdan başlayıp ülke ve dünya çapında başarılara kavuştu. Daha da önemlisi aynı tutkuyu paylaşan ve tüm dünyaya yayılmış büyük bir ailenin parçası oldu. Antrenörlükle beraber devam ettirdiği yarışçılıkta da birçok dereceler elde etmiş olup, son durumda 2019 Türkiye Ligi Masterlar Şampiyonudur.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum