İzmirli iş insanları kentsel dönüşüm için kooperatif kurdu

    İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri İş İnsanları Konut Yapı Kooperatifi’ni kurarak İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi ve İzbeton denetiminde İzmirlileri ev sahibi yapacak.

    İzmirli iş insanları kentsel dönüşüm için kooperatif kurdu
    09 Ocak 2022 - 12:34
    İlk etapta Karşıyaka da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 28 ayda teslim sözü verdiği Örnekköy 4.etap 380 ev 27 dükkan inşa edecek olan Kooperatif, daha sonra yeni projelerle yoluna devam edecek. Protokol, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İş İnsanları Konut Yapı Kooperatifi arasında imzalanırken, inşaatlar kısa süre içinde başlayacak.  Protokolü S.S. İş İnsanları Örnekköy Yapı Kooperatifi Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya imzaladı.

    İlk proje Karşıyaka Örnekköy’de hayata geçecek.

    İmza töreninin ardından proje ile ilgili bilgi veren İş İnsanları Yapı Kooperatifi Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’de kentsel dönüşüm projelerinin daha hızlı hayata geçmesi için iş insanları olarak güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Kentte yaşayan insanların kentsel dönüşüm ile daha uygun koşullarda ev sahibi olması için sağlanan uygun koşullar nedeniyle ihalelere müteahhitlerin girmediğini bu nedenle projelerin başlayamadığının altını çizen Aslanoğlu, “Biz de bu amaçla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği kooperatif modeli ile kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek istedik. Belediyemize bu konuda destek olmak için İZSİAD’lı iş insanları ile kooperatifimizi kurduk. İlk etapta daha önce başlanamayan Örnekköy’deki 4. ETAP kentsel dönüşüm projesi ile işe başlayacağız. Bu proje kapsamında 380 daire ve 27 dükkan inşaa edeceğiz. Yerinde dönüşümün çok güzel bir örneği olacak. Projemiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzbeton denetiminde gerçekleşecek. 28 ay içinde projemizi tamamlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesine teslim edeceğiz ve onlarda hak sahiplerine teslim edecek. İnşaatlar İzbeton’un denetiminde yapılacağı için halkımız içinde büyük güvence” dedi.

    Halkın ve iş insanlarının gücü birleşecek

    Kooperatif bünyesinde İzmir’de kendisini başarılı projeleri ile ispatlamış iş insanlarının yer aldığını, bunun kent için büyük bir kazanç olacağına inandıklarını belirten Kooperatifin 2. Başkanı Hüseyin Cengiz, Türkiye’de örnek teşkil edecek kamu ve özel sektör işbirliğini hayata geçirmek istediklerini vurguladı. Halkın gücü ile iş insanlarının iş yapabilme gücünün birleşince büyük bir sinerji doğacağını düşündüklerini anlatan Cengiz , “Umarım bu model ile birçok yerde tıkanmış kentsel dönüşüm projeleri hızla hayata geçer. Biz İzmir’de yaşayan ve İzmir’de kazanan iş insanları olarak kentimizin bu sorunu için elimizi taşın altına koyduk. Kentimizin bu sorununun çözümüne katkı sağlamak ve kooperatif ile birlikte ev sahibi olacak İzmirlilerin mutluluğunu şimdiden görmek bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum