• Reklam

İzmirli iki vekile TBMM'de görev

AK Parti kapalı grup toplantısının ardından TBMM Başkanvekili'nin Bekir Bozdağ olduğu ifade edildi. İdare amirleri ise İbrahim Eyüpoğlu, İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve Hasan Turan oldu. İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise katip üyeliğe getirildi.

İzmirli iki vekile TBMM'de görev
14 Haziran 2023 - 14:25
AK Parti'de başkanlık divanı üyelerinin belirlenmesi için yapılan kapalı grup toplantısı sonra erdi. Toplantının ardından AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı üyeleri belirlendi. TBMM Başkanvekili'nin Bekir Bozdağ olduğu açıklandı.
İdare Amirleri İbrahim Eyüpoğlu, Alpay Özalan ve Hasan Turan, Katip üyeler Havva Söylemez, Kurtcan Çelebi, Rümeysa Kadak, Ali Biçer, Muhammed Adak ve Mahmut Atilla Kaya oldu.

Eski bakanlar komisyon başkanı
Bunun yanı sıra bir önceki dönemde kabinede yer alan bakanlar komisyon başkanı olarak belirlenen isimler oldu.
Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Ulaştırma Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karanlık, Dijital Mecra Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Güvenlik İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu, İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş olarak belirlendi.
Sağlık, Aile, Çalışma Komisyonu Başkanı da Vedat Bilgin olarak belirlendi. Sanayi Komisyonu Başkanı da Mustafa Varank belirlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum