İzmirli gencin fotoğrafta uluslararası başarısı

    Resim ve fotoğraf sanatıyla ilgilenen İstanbul Yeditepe Üniversitesi mezunu İzmirli Berk Akkaya, Avrupa'da adını sergi ve yarışmalarda duyuruyor.

    İzmirli gencin fotoğrafta uluslararası başarısı
    24 Ekim 2022 - 14:02 - Güncelleme: 24 Ekim 2022 - 15:05
    Üniversite eğitimi sonrası İngiltere'de Manchester Metropolitan University’de Fashion Styling, Photography and Film alanında master yapan Berk Akkaya, ilk olarak  Yunanistan’da her yıl Xanthi Sanat Akademisi tarafından düzenlenlenen ve çok sayıda ülkeden 142 bin kişinin katıldığı "portre resim" yarışmasında birinciliği aldı.
    Çalışmalarını sürdüren genç sanatçı, İstanbul Canca Sanat Akademisi'nde ilk resim sergisini açtı. Ardından da Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mein Haus am See’de yeni resim sergisiyle Avrupa'ya açıldı.


    Berk Akkaya'nın ilk 20'ye kalan eseri..

    İngiltere'de Londra Istituto Marangoni’de master yapan Berk Akkaya,  son olarak British Photography Awards’da ilk yirmiye kalarak finale çıktı. 18 Kasım'da yapılacak ödül galasında sahneye çıkacak olan Akkaya, şunları söyledi:
    "Resim ve fotoğrafa tutkunum. Çalışmalarımı fotoğraf konusuna ağırlık vererek sürdürüyorum. Londra’daki tören öncesi seyirci ödülleri için destek istiyorum. Dileyenler, yarışmanın resmi internet sitesinden halk oylamasına katilabilir. Üniversite eğitimi sırasında sanat direktörlüğü yaptığım Londra'dan ödülle dönmeyi hedefliyorum."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum