İzmirli fırıncılar depremzedeler için üretiyor! Her gün 50 bin ekmek

    İZMİRLİ fırıncılar, Kahramanmaraş depreminden sonra afetzedelere ulaştırılmak üzere günlük 50 bin ekmek üretip, deprem bölgesine gönderiyor. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, 7/24 çalıştıklarını, fırıncı esnafının ilgisinin yoğun olduğunu belirtip, "İhtiyaç yok' denilene kadar depremzedelere ekmek göndermeyi sürdüreceğiz" dedi.

    İzmirli fırıncılar depremzedeler için üretiyor! Her gün 50 bin ekmek
    11 Şubat 2023 - 12:29 - Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 12:32

    Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Yıkımlara, ölüm ve yaralanmalara yol açan depremler sonrası bölgelerde arama- kurtarma çalışmaları ise sürdürülüyor. Afetten kurtulan depremzedelere yardım için ise halk seferber oldu. Varını yoğunu ortaya koyan vatandaşlar, depremzedelerin gıda, çadır, ısıtıcı ve çocuk bezi gibi temel ihtiyaç malzemeleri için tüm ülkede harekete geçti. İzmirli fırıncılar da taşın altına elini koydu. Kentin günlük ihtiyacının dışında fırınlar, depremzedeler için ekstra çalışmaya başladı. Her fırıncı kapasitesi doğrultusunda afet bölgesindeki halk için seferber oldu.

    GÜNLÜK 50 BİN EKMEK ÜRETİYORUZ

    İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, "Türkiyemizin başı sağolsun. Depremin olduğu gün itibariyle depremzedeler için fırıncılarımız ekmek üretmeye başladı. 24 saat çalışıyoruz, Günlük 50 bin ekmek üretiyoruz. Buna Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Borsa'ya bağlı tüm fırıncı ağabeylerimiz dahil. Günlük üretilen 50 bin ekmeğin, hijyenik şekilde poşetlenip bölgeye ulaşımını sağlıyoruz. Ulaştığından da emin oluyoruz. Süreç ise şöyle gerçekleşiyor. Hangi deprem bölgesine gidecekse 1 gün öncesinden belirleniyor. Fırıncı meslektaşlarımız kapasitesine göre üretiyor. İzmir Fırıncılar Odası önünde toplanıyor. TIR'larımıza yüklüyoruz. 2 kere de kargo uçağıyla gönderdik. Valiliğimizin koordinesinde ekmekleri bölgeye ulaştırıyoruz. Poşetlenip paketlenen ekmekler 6 gün dayanıyor. Ekşi maya ekmek ise bozulmadan çok daha uzun ömürlü oluyor" dedi. İzmirli fırıncılara teşekkür eden Sırtı, "Ben bu kadar ilgi beklemiyordum. Telefonlarım susmuyor. Uzak ilçeler dahil herkes ekmek göndermek istiyor. Bunun organizesini yapıyoruz. 'İhtiyaç yok' denilene kadar depremzedelere ekmek göndermeye sürdüreceğiz" dedi. Sırtı, İzmirli fırıncılar olarak depremzedelere aramızda topladığımız toplam 1 milyon lirayı da nakdi yardımı da yetkililere teslim ettik.

    'KARDEŞLERİMİZ İÇİN EKMEK ÜRETMEYE DEVAM'

    40 yıllık fırıncı Yaşar Yağcı (53) "12 yaşından beri fırıncıyım. Kardeşlerimiz orada açken, biz tok olmaz. Biri kurtuldu mu ailemizden biri enkaz altından çıkarılmış gibi hissediyoruz. Ekmek ise temel ihtiyaç. Ekmeksiz olmaz. Kardeşlerimiz için ekmek üretmeye devam" dedi.(DHA)
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum