• Reklam

İzmirli başkandan seyyara, ölümüne dayak isyanı

Ekmeğini sokaklarda günübirlik çalışarak kazanan İstanbul Kağıthane'deki bir meyve satıcısı zabıtalar tarafından topluca öldüresiye darp edildi. İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “İzmir'de bu sorunlar büyük ölçüde son buldu fakat başka kentlerde yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalınmamalı” dedi.

İzmirli başkandan seyyara, ölümüne dayak isyanı
08 Ekim 2021 - 11:08 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 12:06
Geçtiğimiz gün İstanbul, Kağıthane'de yaklaşık 10 kişilik zabıta ekibi meyve satışı yapan seyyar satıcıya topluca saldırıp darp etti. Seyyar satıcıların tek derdinin evlerine ekmek götürmek olduğunu ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyleyen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, Kağıthane Belediyesi'ni bu tutumu nedeniyle kınadı. Laçin, “İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerle iletişime geçip bu tür sorunların yaşanması önleniyor. Nitekim İzmir'de bu olaylar yok denecek kadar az. Fakat diğer illerdeki bu vahşet insanlık adına hepimizi utandırıyor, yaralıyor. Umarız diğer kentlerdeki yerel yönetimler de İzmir'i örnek alır ve barış içinde çalışılır” diye konuştu.

'SÖZDE KALMASIN'
Seyyar esnaf için ekmek teknesini korumanın, karnını doyurmak için şart olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Evren Laçin, “Kamera kayıtlarına göre meyve tezgahını vermeyen ve iddiaya göre zabıtaya direnerek kaçmaya çalışan seyyar satıcı, yaklaşık 10 kişilik zabıta ekibi tarafından yakalanarak feci şekilde dövülüyor. Olayın ülke genelinde infial yaratmasının ardından ilgili belediye, zabıta memurları hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Umarım bu soruşturma sözde kalmaz” ifadelerini kullandı.

“VİCDANLARI YARALADI”
Bu zor günlerde zabıtanın seyyar satıcılara biraz daha esnek davranması çağrısında da bulunan Laçin, “Örneğin İzmir'de Büyükşehir Meclisi'miz mısır, kestane ve çiçek satıcısı seyyar esnafını kayıt altına alacak. Böylece zabıtadan kaçma veya darp olayları tarihe karışacak. İzmir'in bu modeli tüm Türkiye'ye yayılırsa hem devletimiz vergi geliri elde eder hem de insanlık dışı bu görüntüler ortadan kalkar” dedi.

“İZMİR BUNU BAŞARDI”
Laçin konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmir sokaklarında seyyar satıcı ile zabıta kavgalarına son verdik. İzmirliler seyyar satıcılara saldıran zabıta görevlilerini görmeyip sorunları diyalog ve istişare yollarıyla çözüme kavuşturulmasını memnuniyetle karşılamaktayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Zabıta Daire Başkanlığı bu birlikteliği diyalog içinde oluşturdu. Bu yapının ülkemizdeki tüm belediyelere örnek olmasını diliyoruz. İzmir’deki uygulamalar örnek alınmalı.

İZMİR, TEPKİ VERDİ
Olayın duyulmasının ardından kendilerinin de harekete geçerek yaşananları milletvekillerine aktardıklarını anlatan Laçin, “CHP İzmir Milletvekilimiz Tacettin Bayır başta olmak üzere CHP İl Başkanımız Deniz Yücel hemen aradılar. Olay İstanbul'da olmasına karşın üzüntülerini dile getirdiler. Bazı milletvekillerimiz de yaşanan olaylarla ilgili Meclis'e soru önergesi vereceklerini ifade ettiler. Kendilerine ülke genelindeki 6.5 milyon seyyar esnafı adına çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da sosyal medya üzerinden yoğun şekilde bize sahip çıktı, yaşananları lanetledi.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum