İzmirli balık ekmekçilerden depremzede kadınlar için kampanya

    İZMİR'in Balçova ilçesindeki İnciraltı Balık Ekmek Kooperatifi üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında balık ekmek satışından elde edilen bir günlük geliri, depremzede kadınlara bağışlamak için kampanya başlattı.

    İzmirli balık ekmekçilerden depremzede kadınlar için kampanya
    07 Mart 2023 - 14:15 - Güncelleme: 07 Mart 2023 - 14:16

    İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı Mahallesi'ndeki balık ekmekçiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında depremzede kadınlara destek kampanyası başlattı. İnciraltı Balık Ekmek Kooperatifi bünyesinde yer alan 11 kooperatif üyesi, balık ekmek satışından elde edilen bir günlük geliri depremzede kadınlara bağışlamak üzere bir araya geldi. Tezgahta birlikte çalışan üyeler, satıştan elde edilen geliri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bir 'Kira Bir Yuva' kampanyasına bağışlayacak.



    'ÖNERİ KADINLARDAN GELDİ'

    Kampanya önerisinin kadın çalışanlarından geldiğini dile getiren İnciraltı Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Engin Kondu, "Burada 11 tekne var. Bizimle çalışan kadın sayısı daha fazla. Ailecek çalışıyoruz. Kadın çalışanlarımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında böyle bir proje yapıp, depremzede kadınlara destek olmak istediklerini söylediler. Bu öneri bizi çok sevindirdi. Her türlü desteği vererek kampanyaya başladık" dedi.



    DEPREMZEDELERE DESTEK

    İnciraltı Balık Ekmek Kooperatifi üyelerinden Kıymet Kondu ise depremzedelere destek olmak istediklerini belirtip, "Ülkemiz çok kötü bir deprem yaşadı. Orada çok sayıda kadın, kardeşlerimiz, çocuklar var. Onlara yardımımız olsun istedik. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Niyetimiz ve amacımız güzel" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum