İzmirli ayakkabı üreticilerine fuara katılım çağrısı

    İZMİR'de 16-19 Mart tarihleri arasında 48'incisi düzenlenecek Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

    İzmirli ayakkabı üreticilerine fuara katılım çağrısı
    15 Aralık 2021 - 18:16 - Güncelleme: 15 Aralık 2021 - 18:17
    İzmirli üreticilerin de mutlaka fuarda olması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Biz sizin ihracat rakamlarınızla övünç duyuyoruz ancak bunu daha ileri götürme potansiyeli varken buna razı olmak doğru değil. Fuar ayağınıza geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İZFAŞ elinden gelen kolaylığı gösteriyor ve siz de bir zahmet orada bulunacaksınız" dedi.

    İzmir'de, İZFAŞ ve Nobel Expo ortaklığı ile 16-19 Mart tarihleri arasında bu yıl 48'inci kez düzenlenecek olan Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın tanıtım toplantısı, İzmir Ayakkabıcılar Sitesi Merkez Çarşı'da yapıldı. Tanıtım toplantısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den site içerisindeki ve bölgesinde asfalt ve peyzaj çalışması yapılmasını rica ederek, "Biz ayakkabının kalbi İtalya'ya bile ihracat yapıyoruz. İzmir olarak ihracatta önemli bir yol aldık. Ancak hala önemli eksiklerimiz var" dedi. Ayakkabıcılar sitesi için hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veren Soyer ise yılbaşından itibaren asfalt çalışmalarının başlayacağını belirtip, Halkapınar'dan günde en az 2 tane takviye araç servisinin hizmet vereceğini dile getirdi. Öte yandan Soyer, kreş ve sosyal tesis yapılacağını belirtti.

    'İZMİRLİ ÜRETİCİLER FUARDA DİĞER ŞEHİRLERDEN DAHA AZ YER ALIYOR'

    Nobel Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik de fuara İzmirli üreticilerin katılımcılarının az olduğunu belirterek, Konyalı ayakkabı üreticilerinin Shoexpo'da İzmirli ayakkabı üreticilerinden daha fazla bir alan kaplayacaklarını söyledi.  Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir önceki fuara İstanbul, Konya başta olmak üzere farklı illerden farklı üreticiler yer aldı. Bunun bizim için önemi; yurt dışından gelen alıcılar, geniş ürün yelpazesinde, farklı sektör temsilcilerini karşılarında görmek istiyorlar ve buna uygun ayakkabı mozaiği sağlamak gerekiyor. Mart ayında yapacağımız Expo'da da bu oluşmuş durumda. Bir taraftan sevinerek, bir taraftan da üzülerek ifade etmek istiyorum ki şu anda Konyalı ayakkabı üreticileri Shoexpo'da İzmirli ayakkabı üreticilerinden daha fazla bir alanda bulunuyorlar."

    'ŞU ANKİ DURUMA RAZI OLMAK DOĞRU DEĞİL'

    İzmirli üreticilerin de mutlaka fuarda olması gerektiğini belirten Soyer, "Biz sizin ihracat rakamlarınızla övünç duyuyoruz, ancak bunu daha ileri götürme potansiyeli varken buna razı olmak doğru değil. Fuar ayağınıza geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İZFAŞ elinden gelen kolaylığı gösteriyor ve siz de bir zahmet orada bulunacaksınız. Shoexpo sürecinde Avrupa, Rusya, Orta Doğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerden birçok satın almacıyı ağırlayacağız. Rakamlar son 20 yılda dünya ayakkabı ticaretinde çok önemli artışlar yaşandığını gösteriyor. Küresel ayakkabı ticaret hacmi 160 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu tablo içinde ülkemizin son yıllarda ayakkabı ve çantada çok önemli bir tedarikçi haline geldiğini görmek bizi mutlu ediyor. Öyle ki sektörün fason üretim hacminde ülkemiz Çin'den sonra ikinci durumda. Ülkemiz ayakkabı sektöründe 752 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi, üretim pandemi nedeniyle kesintiye uğrasa da kısıtların kalkmasıyla beraber hareketlendi ve 2021 yılının kasım ayında yüzde 23.7'lik bir artışla 925 milyon dolar seviyesine ulaştı. Bu sebeple Işıkkent sadece kentimiz için değil ülkemiz için de çok stratejik bir öneme sahip. Bu yıl ağırlıklı olarak Konya, Adana, İstanbul, Hatay ve Manisa'dan da ayakkabı üreticilerimize ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum