İzmir vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözler

    CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret yağdırdı. Polat, seçimleri değerlendirirken “Atatürk Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adam montaj kasetleriyle meydanlarda CHP'yi karaladı” dedi.

    İzmir vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözler
    26 Ağustos 2023 - 14:51
    CHP Dikili örgütü yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına giderken, kongreye katılan İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın sözleri gündeme oturdu. Aynı zamanda CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olan Polat, 14 ve 28 Mayıs genel seçimlerini değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok sert sözler söyledi.

    CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİ
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel seçimlerde CHP'ye yüklenmesine değinen Milletvekili Polat şöyle konuştu:
    “Genel seçim atlattık. Seçimlerde köy köy sokak sokak dolaşan örgütümüze teşekkür etmek istiyorum. Daha durmak yok, enseyi karartmak yok, gidilecek çok yolumuz var.  Bir seçim atlattık. Türkiye otoriter bir rejimle yönetiliyor. İttifak sürecinde bir masa kuruldu ve masayla ilgili iktidarın manipülasyon çalışmaları başladı. Masa basit kurulmuş masa değildir. Yol yürüyüşünün temsiliydi.  AKP iktidarının en çok korktuğu şeydi. Bu masada yaşanan türbülans ve motivasyon eksikliği ile gittik seçime. Tarihin en eşitsizlik ve adaletsizlik içeren seçimini yaşadık. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım. Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama; bizim Cumhuriyetimizde Cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adam montaj kasetleriyle meydanlarda CHP'yi karaladı. Bunlarda bir karşılık buldu ve bunun karşılığında biz seçimi kazanamadık."

    "FATURANIN TETK ADAMA KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL"
    Parti içinde devam eden tartışmalara değinen CHP’li Polat, “Yüzde 48'lik seçim oranı kötü bir sonuç değil. Hepimiz kendi payımıza nerde hata yaptık diye düşünmemiz lazım. Ben kendi adıma öz eleştirilerimi yapıyorum. Biz de 53 vilayete çalışmaya gitmişiz 27'nci dönemde. Keşke oy oranlarımızın yüksek olduğu kentlerde çalışsaymışız. Bunlar kendi adıma eleştirilerim. Keşke biraz daha fazla çalışabilseymişiz. Sadece seçim bittikten sonra bir adama faturanın kesilmesini vicdanı bulmuyorum. Günün sonunda bu tartışmalar AKP'ye hizmet etmiş oldu. Bunları redediyorum. CHP kendi mecralarında tartışıyor, günün sonunda büyük kurultayımızda CHP yine güçlü şekilde ayağa kalkacak. Hepimizin üstünde tarihi sorumluluk var. Bu ülke elden gidiyor. Ülkemizin sınırları açılmış nereden geldiği belli olmayan göçmen istilası ile demografik yapımız değişiyor. Türkiye arap sermayesine peşkeş çekilir durumda. Buna hep beraber itiraz etmek zorundayız" dedi.

    İzmir Limanı'nın satışı konusuna da değinen Polat, "Peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Bu ülkede CHP'liler var. Onlara geçit vermeyeceğiz. O gün geldiğinde ayağa kalkacağız ve Dikili'de de Adil başkanımızın önderliğinde karşı duracağız. 1995 senesinden beri Dikili'ye geliyorum. Bu süreç içinde ilçemize en büyük yatırımları yapan başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum