• Reklam

İzmir ve ilçeleri için don uyarısı yapıldı

İZMİR'de Balkanlardan gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi nedeniyle zirai don beklendiği belirtilip, vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

İzmir ve ilçeleri için don uyarısı yapıldı
27 Mart 2023 - 17:13 - Güncelleme: 27 Mart 2023 - 17:18

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından İzmir ve ilçeleri için zirai don uyarısı yapıldı. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemizin yarın kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların yüksek ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor" denildi. Açıklamada 29-31 Mart tarihleri arasında iç kesimlerde zirai don beklendiği de kaydedildi.

FIRTINA UYARISI DA YAPILDI
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi İzmir genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın İzmir il genelinde; bu akşam saatlerinden itibaren güney yönlerden zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Açıklamada, fırtınanın 28 Mart Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklendiği de belirtildi.(DHA)

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum