• Reklam

İzmir Valisi, omicron hastalarıyla ilgili açıklama yaptı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger omicron tespit edilen 5 koronavirüs hastasının hastalık seyrini paylaştı: Durumları iyi, ikisi hastalığı farketmemiş bile..

İzmir Valisi, omicron hastalarıyla ilgili açıklama yaptı
13 Aralık 2021 - 14:03
Türkiye'de görülmeye başlayan ve ilk olarak 6 olarak açıklanan koronavirüs omicron varyantı vakasıyla ilgili İzmir'den resmi açıklama geldi.

BAKAN KOCA 6 VAKA VAR DEMİŞTİ; 5'İ İZMİR'DE

Güney Afrika'dan yayılan ve kısa sürede Avrupa'da görülen omicron varyantı Türkiye'de de görülmüş, konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bizde 6 omicron vakası var. İstanbul'da 1, İzmir'de 5 vaka var" açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu Kovid-19 hastalarının 5'inin İzmir'de olduğu belirlendi.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER AÇIKLADI

6 omicron varyantı vakasının 5'inin İzmir'de olmasına ilişkin durum değerlendirmesi yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "5 omicron vakası İzmir'de görüldü. Buradan gönderdiğimiz örnekler Ankara'da tahlil edildi ve orada tespit edildi. Türkiye'deki 6 vakanın 5'i İzmir'de. 5 hastanın durumu iyi. Çok hafif atlatmışlar" dedi.

2 OMICRON HASTASI HİSSETMEDİ BİLE

Köşger şöyle devam etti:
"Hatta 2'sinin hiç farkına bile varmadan atlattığı söyleniyor. Virüsü nereden kaptıklarına dair bir bilgi yok ancak bu kişiler İzmir'de yaşıyor. İzmir'de yoğun bakımlarda, en yoğun dönemlerde bile sıkıntı olmadı. Şimdi de hiçbir sıkıntı yok. Günlük vaka sayımız da bin- bin 400 arasında seyrediyor. 3-4 aydır vaka sayısı aynı civarda"

BİLİM KURULU ÜYESİ ŞENER'DEN AÇIKLAMA: ENDİŞEYE GEREK YOK

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üç doz aşının Omicron varyantı için yeterli bağışıklığı sağladığını ve bu konuda endişeye gerek olmadığını söyledi.

55 ÜLKEDE TESPİT EDİLDİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enjeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener, Omicron varyantının dünyanın 55 ülkesinde tespit edildiğini belirtti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum