İzmir Valisi: Durum vahim

    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, son dönemde tırmanışa geçen vaka artışları için, “Durum vahim. Depremden sonra patladı” yorumunu yaptı. Köşger İzmir’e sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceğiyle ilgili de açıklamalar yaptı.

    İzmir Valisi: Durum vahim
    17 Kasım 2020 - 14:21

    Dünyayı olumsuz etkisi altına alan ve Türkiye’de de gündelik hayatı sekteye uğratan koronavirüs salgınında pozitif vakalar son günlerde iyice arttı. İzmir’de de son durumun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Özellikle 30 Ekim’de gerçekleşen deprem sonrasında vakaların tırmanışa geçtiği ifade edildi.

    Bazı belediyelerde personellerde pozitif artışlar yaşandığı görüldü. Yerel yönetimler kontrollerinde olduğu mekan ve tesisleri kapatma kararı alırken birimlere de talimatlar gönderildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclis toplantısında yaptığı konuşmayla vatandaşlara uyarı ve çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmirlileri zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya davet ederken gönüllü karantina uygulanması için de ricada bulundu.

    Sürece dair bilgiler veren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İzmir’de ilerleyen günlerde sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusunu da yanıtladı.

    DURUM VAHİM!
    Vali Köşger, “Durum vahim. Depremden sonra patladı. Biz söylüyoruz ama olacak olan oldu. Engellemeye çalışıyoruz. Alacağımızın tedbirlerin bir kısmını aldık. Özel sektöre mesai farklılaştırması yaptık, organize sanayi bölgelerinin saatlerini sabah 07:00’ye çektik. Buna benzer bir takım tedbirler aldık. Esnek mesaiyi biraz daha fazla esnettik. Hamileleri tamamen idari izinli saydık. Başka çalışmalar da yapıyoruz ama vatandaşın dikkat etmesi lazım. Tamam deprem gibi elim bir hadise yaşandı ama o gün pozitif, temaslı kim varsa sokağa çıktı birbirine karıştı. Şu net şekilde görüldü; bu iş pozitif ve temaslıların izole olmasıyla kontrol altında tutulabiliyor. O gün yarım saatlik, bir saatlik ya da yarım günlük bir karışma şu an İzmir’de durumu patlattı” açıklamasında bulundu.

    Gönüllü karantina çağrısı için de konuşan Köşger, “Vatandaşın uymasını bekliyoruz. Vatandaşın kendi kendini izole etmesini bekliyoruz” dedi.

    EĞER İLERLERSE…
    Olası bir sokağa çıkma yasağıyla karşılaşıp karşılaşılmayacağıyla ilgili konuşan Köşger, “Şu an öyle bir şeye ihtiyaç duyulmuyor ama bu bir genel hükümet politikası. Hükümetin vereceği bir karar. Eğer ilerlerse bazı ülkelerde öyle şeyler de devreye girdi. Şu an öyle bir şey gündemde yok. Vatandaşa rica ediyoruz; kendi sağlıkları için kendi canlarını korumak için herkes kurallara riayet etsin. Mecbur kalınmadığı sürece sokağa çıkmaktan, temastan, toplu alışveriş mekanlarına gitmekten imtina etsinler” ifadelerini kullandı.

    KARŞIYAKA VE KEMALPAŞA HAREKETE GEÇTİ
    Karşıyaka Belediyesi virüs önlemleri kapsamında kontrolündeki tesisleri kapatma kararı alırken Kemalpaşa Belediyesi’nden de, “Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerimizde Covid-19 teşhisi konulan ve hasta kişilerle temaslı olduğu için karantina süreci başlatılan personellerimizin sayısındaki artış sebebiyle faaliyetlerimizde yaşanan ve yaşanması olası aksaklıklar nedeniyle tüm halkımızdan özür dileriz” açıklaması yapıldı. (Gerçekizmir)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum