• Reklam

İzmir Valisi açıkladı: Tunç bey daha önceki alkol yasağına imza atmıştı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, içki satışıyla ilgili son kararda, toplantıda bulunmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın imzasının olmadığını, ancak Soyer'in daha önceki içki yasağına imza attığını belirtti.

İzmir Valisi açıkladı: Tunç bey daha önceki alkol yasağına imza atmıştı
03 Mayıs 2021 - 16:34
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı, tam kapanma sürecinde bayi ve marketlerde içki satışını engelleyen kararla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Vali Köşger, yaptığı açıklamada, "Evet; Tunç Bey, son toplantıda yoktu. Onun dışında herkes toplantıdaydı ve karar, katılanların oybirliğiyle alındı" dedi ve şunları söyledi:

DAHA ÖNCE İÇKİYLE İLGİLİ KARARI İMZALAMIŞTI
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, daha önceki toplantıların birinde, yine içki satışıyla ilgili karar alınmıştı ve o kararda Soyer'in imzası vardı. Mevzu alkol olunca, bazıları farklı yerlere çekiyor. Biz bunu çözmekte hakikaten zorlanıyoruz. Tüm dünyanın başında bir musibet var. Bu musibet yüzünden insanlar en temel haklarını kullanamıyor. Anayasal garanti altında olduğu halde seyahat hürriyeti kısıtlandı. Daha birçok hürriyet kısıtlandı. Berberinden pazarcıya kadar herkes bu kısıtlamadan nasibini aldı. Nedense alkol mevzusu olunca, bazıları farklı bakıyor."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum