• Reklam

İzmir ulaşımında grev! Trafik duracak

İzmir ulaşımının can damarlarından metro ve tramvayda 630 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine işçiler, greve çıkma kararı aldı. Grev ilanı yarın askıya çıkıyor.

İzmir ulaşımında grev! Trafik duracak
11 Ekim 2021 - 21:09 - Güncelleme: 11 Ekim 2021 - 21:16

İzmir'de toplu ulaşımın en önemli iki aracı olan metro ve tramvayda örgütlü Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen ve 630 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.
İşçiler, sorunların çözülmediğini belirterek Salı (yarın) günü saat 15.00 itibariyle grev kararını asacaklar.

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Başkanı Giral, yaptığı açıklamada, “20 Nisan 2021 tarihinde başlayıp bu güne kadar devam eden 9’uncu dönem toplu sözleşme sürecimiz ile ilgili olarak masada bitmesi adına her türlü çabayı, özveriyi ve gayreti göstermiş olmamıza rağmen Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) ve işverenimizden çözüm adına bir adım atılmadığından dolayı 12 Ekim 2021 Salı günü saat 15.00 itibariyle (yarın) basın ve yayın organları aracılığı ve işyerlerimizde grev uygulama bildirimizi tarih ve saatini asarak ilan edeceğiz. Emeğin gücü ve mücadelesi adına mağduriyetimiz giderilene, emeğimizin alın terimizin karşılığını alana kadar haklı yürüyüşümüze hep beraber devam edeceğiz. Siz emekçi arkadaşlarıma verdiğiniz desteğiniz ve emek mücadelesindeki duruşunuz için şahsım ve şube yönetimimiz olarak teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Demiryol-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 69 maddenin 9’unda anlaşma sağlanaması sebebiyle sendika, İzmir Metro A.Ş ana binasına geçtiğimiz hafta grev karını asmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum