İzmir, TEKNOFEST'e hazır

    Türkiye'nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bilim ve teknoloji severleri 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanı'nda bir araya getirecek. Ege Üniversitesi (EÜ), 'Sen Geleceksin Diye' mottosu, Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ile düzenlenen fuarda yer alacak.

    İzmir, TEKNOFEST'e hazır
    18 Eylül 2023 - 11:18 - Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 11:20

    Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara'dan sonra, İzmir'de teknoloji severleri bir araya getirecek.
    27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek etkinlikte paydaş olan Ege Üniversitesi de akademisyen ve öğrencilerden oluşan bir ekiple TEKNOFEST'teki yerini alacak. Ege Üniversitesi olarak 'Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı vermekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Bilgi ve bilim çağında ülkemizin 'Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı vermek için bir yandan nitelikli öğrenciler yetiştirirken diğer yandan da teknoloji ve bilim konusunda farkındalık yaratmak, bu alanda yetişmiş insan kaynağını artırmak ve milli teknolojinin gelişmesinde katkıda bulunmak amacıyla bilim ve teknoloji üretmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun toplumun bütün katmanlarında yerleşmesini hedefleyen TEKNOFEST'in paydaşı olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. TEKNOFEST'in son durağı olan İzmir'de 23 bilim ve teknoloji takımımızla güçlü bir şekilde yer alacağız. Geleceğimiz olan gençler için büyük bir motivasyon kaynağı olan festivalde, Ege Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle birlikte her yaştan tüm teknoloji severleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
    'Sen Geleceksin Diye' sloganı ve Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ile düzenlenecek festivalde teknoloji ve girişim yarışmaları, gökyüzünde görsel şölen yaşatan hava gösterileri, bilim şovları, TEKNOFEST keşif oyunu, simülasyon deneyim alanları, eğitici atölyeler, sergiler, sahne gösterileri ve konserler gerçekleştirilecek. TEKNOFEST İzmir'de ilk kez Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon Yarışması da düzenlenecek.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum