İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi'ne Peyzaj Mimarları'ndan ödül

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin tarım politikalarının önemli kaldıraçlarından biri olan 'İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi' TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından ödüle layık görüldü. Merkez, 13. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri kapsamında 'Kamu Tarafından Gerçekleştirilen Peyzaj Tasarımında Sürdürülebilir Uygulamalar ve Projeler Ödülü'nü aldı.

    İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi'ne Peyzaj Mimarları'ndan ödül
    01 Ocak 2023 - 13:07 - Güncelleme: 01 Ocak 2023 - 13:08

    İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki tarımsal faaliyetlere yön vermesi için kurulan 'İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi-SasalıBiolab' ödüle layık görüldü. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Peyzaj Mimarları Odası'nın her 13 Mayıs'ta düzenlediği Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri'nin 13'üncüsünde 'Kamu Tarafından Gerçekleştirilen Peyzaj Tasarımında Sürdürülebilir Uygulamalar ve Projeler Ödülü' İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. Ödülü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Vahyettin Akyol, Ankara Mimarlar Derneği'nde düzenlenen törenle aldı.

    BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN

    Törende konuşan Vahyettin Akyol, "Yerelde kalkınma hedefiyle üreticiye destek olan, köyden kente göçü önleyip istihdam alanı yaratırken, ürünlerin iç ve dış pazarlarda yer bulmasına öncülük eden 'Başka Bir Tarım Mümkün' vizyonu doğrultusunda kullanılan bu tesis, tüm tarım paydaşlarının bir araya geldiği bir merkez haline gelmiştir" dedi.

    YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLACAK

    Merkeze ödül ekolojik koruma temelli, doğal bir yapı olarak tasarlanması, bulunduğu yörenin doğal ve kültürel değerlerini gözetmesi, bölgenin florasına uygun yerel bitki türleri kullanılması ve doğa esaslı çözümlerle halkın kullanımına kazandırılması nedenleriyle verildiği belirtildi.

    Merkezin yerel yönetimlere örnek teşkil edecek bir çalışma olduğu vurgulandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum